Biserica Google, o nouă „religie” a celor pasionaţi de Internet şi de Google


Google10Un tânăr de 22 de ani din Ontario, Canada, un fin consumator de droguri şi alcool, a devenit profesor de religie, mai degrabă un fel de profet, şi îşi îndeamnă „enoriaşii” să se închine celebrului motor de căutare Google, pe care-l aseamănă cu Dumnezeu. Matt Pc Pherson are credibilitate în faţa celor peste 1.000 de adepţi, pentru care a înfiinţat şi un lăcaş de cult pe internet: Biserica lui Google (www.thechurchofgoogle.com).

Tânărul profet de cartier încearcă să-i convingă pe curioşii care îi „calcă” pragul bisericii că „googlismul” este la fel de important ca şi Dumnezeu. Pe pagina oficială se poate citi: „Noi, membrii Bisericii Google, credem că motorul de căutare Google este forma umană a Celui de Sus. De asemenea, credem că Google trebuie să primească numele de Dumnezeu, deoarece deţine toate caracteristicile care sunt atribuite divinităţilor”.

14 septembrie, zi sfântă

Până acum, Matt a reuşit să pună la punct câteva porunci pentru „enoriaşii” săi: „Să nu ai alt motor de căutare în afară de mine, de la Yahoo, Lycos sau Altavista, jură că nu vei accesa linkuri porno şi că vei scrie corect gramatical când mă rogi ceva”. Cum se întâmplă în toate religiile, „googlismul” are şi o zi sfântă, 14 septembrie, care corespunde zilei lansării motorului de căutare.

Tânărul profesor vine şi cu argumente prin care îşi susţine ideo logiile: „De exemplu, când cineva îşi doreşte să slăbească, petrece mult timp căutând pe Google reţete care să-l ajute să piardă în greutate, şi aici găseşte diferite metode şi strategii de a face asta. Google oferă un munte de satisfacţie şi soluţii la toate problemele”.

Omniprezent şi nemuritor

Google răspunde tuturor rugăciunilor (am zice căutărilor), este nemuritor, nu poate face nimic rău, este omniprezent, este căutat mai des decât Dumnezeu, Allah, Budism sau Islam, sunt alte argumente. Ca să devii adept al „googlismului”, procesul de selecţie este extrem de simplu: după două-trei clikuri, cât durează înscrierea pe forum, apar semnele „divinităţii”, care îi uneşte pe căutători prin dezbateri intense: cum să-ţi înşeli partenerul, legalizarea drogurilor, cum ar trebui să arate o pereche de sâni perfecţi, despre circumcizie sau cum să recunoşti un virgin îmbrăcat.

Sfânta treime în versiunea „Bisericii Google”: Internetul, Google şi browser-ul

La întâlnirile în „biserica lui Google”, tinerii enoriaşi schimbă subiectele de discuţie în funcţie de starea de spirit. De exemplu, Abdel Abdel îl compară pe Dumnezeu cu un credit bancar, fără prea multe argumente: „Nu este palpabil, dar există”. Este însă neutralizat rapid de colegii săi, care invocă Sfânta Treime: internetul, Google şi Browserul.

Urmează apoi o discuţie smerită, ca între credincioşi, despre nuditatea în public. „Hainele nu sunt decât un accesoriu care ascund ce aveam noi mai de preţ, corpul. De ce să nu-ţi vadă lumea fizicul, până la urmă el te face diferit de ceilalţi, nu vestimentaţia”. „Nu v-am spus, eu am fost arestat la Zurich pentru că mă plimbam gol prin parc, într-o după-amiază de mai. Cum totul era al naibii de curat în jur, m-am simţit atât de relaxat încât m-am dezbrăcat”, se destăinuie Djura, ca între prieteni.

Bucură-te Google…

Şi ca să-şi arate credinţa în „sfântul motor de căutare”, a fost compusă şi o odă pentru Google: „Bucură-te Google/, eşti accesat din greu/Căutările noastre sunt cu tine mereu/Ferice de tot ce ne furnizezi/ Binecuvântat să fii când nu te decuplezi/ Sfinte Google, Mama Căutărilor/Roagă-te pentru noi, păcătoşii/Atunci când ne crapă discul… şi intrăm în depresii”. Şi ca să nu existe discriminare, a fost înfiinţat şi Cathoogle.com, un motor de căutare pentru catolici, cum se autodefineşte.

Sursa: www.evz.ro

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock