Site de secrete, stiinta si metafizica

Pilule-minune, ce măresc vieţilor oamenilor, au fost descoperite pe Insula Paştelui

0 7

insula pasteluiCercetătorii au descoperit formula unei pilule-minune, care ar mări speranţa de viaţă a oamenilor cu cel puţin 10 ani. Miraculosul elixir al tinereţii, cum îl denumeşte Daily Mail, are la bază o substanţă găsită în solul Insulei Paştelui, una dintre cele mai misterioase locuri de pe planetă, unde trăiesc în prezent doar 4.000 de oameni. Testată pe animale, această pilulă le-a mărit speranţa de viaţă cu 38%.

Rapamicina, substanţa recoltată din solul insulei aflate în Pacific, la aproximativ 3.000 de kilometri de coasta statului Chile, pare să aibă şi proprietăţi anti-cancer, fiind deja folosită în operaţiile pe inimă şi în cazul transplanturilor. Oamenii de ştiinţă de la University of Texas, cei care au realizat cercetările, cred ca medicamentul ar putea apărea pe piaţĂ în următorii 10 ani.

Funcţionează chiar dacă este administrat la jumătatea vieţii

Substanţa, în starea ei actuală, este prea periculoasă pentru oameni, făcând organismele extrem de vulnerabile la virusuri şi bacterii. Substanţa a fost testată în laboratoare pe 2.000 de cobai în vârstă de 600 de zile, echivalentul a 60 de ani, la om. În cazul şoarecilor cărora li s-a dat această substanţă, speranţa de viaţă a crescut de la 1.094 de zile la 1.245 de zile, în cazul femelelor, şi de la 1.078 la 1.179 de zile, în cazul masculilor, conform concluziilor publicate în revista Nature.

Cu alte cuvinte, viaţa femelelor-cobai a fost prelungită cu 38%, iar cea a masculilor-cobai, cu 28%. Ce i-a uimit pe cercetători este faptul că substanţa a avut efect chiar şi în cazul în care a fost administrată şoarecilor la jumătatea vieţii.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie