Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un neurochirurg american recunoaşte că mintea e independentă de creier şi că, astfel, există viaţă după moarte

556

blankCiteam într-un articol de pe 24 septembrie 2011 de pe ziare.com şi intitulat “Viaţa dincolo de moarte şi tunelul de lumină” următoarele:

“Mulţi oameni susţin că au trăit experienţe apropiate morţii. Cercetătorii afirmă că aceste experienţe sunt generate de simptomele funcţionării creierului, în lipsa oxigenului, care creează stări extrem de traumatizante (…) Un nou articol publicat în Trends in Cognitive Sciences de neurologul Dean Mobbs, de la Centrul de Cercetări Medicale din cadrul Universităţii Cambridge şi de Caroline Watt, de la Universitatea Edinburgh, a prezentat faptul că în contradicţie cu credinţă populară, cercetătorii consideră că nu este nimic paranormal legat de aceste experienţe. În schimb, experienţele apropiate de moarte sunt manifestări normale ale funcţionării creierului în timpul unui traumatism şi uneori al unui eveniment inofensiv. Cercetătorii remarcă faptul că multe simptome clasice apropiate de moarte sunt relatările unor persoane care nu au fost niciodată în pericol de a muri. Acest lucru sugerează faptul că percepţia omului aproape de moarte este suficient de traumatizantă şi de tulburătoare pentru a cauza astfel de experienţe.”

OK, e clar. Ştiinţa modernă nu crede că ar exista ceva dincolo de moarte. Experienţele din apropierea morţii (tunel, lumină, senzaţii de decorporalizare) – sunt considerate a fi simple manifestări ale creierului. Nu aceeaşi părere o are şi neurochirurgul Dr. Eben Alexander, cel care este extrem de familiarizat cu “universul creierului”. El a avut personal o experienţă în apropierea morţii (ca urmare a unei meningite) şi nu crede că toate stările trăite atunci ar fi expresia “lipsei de oxigenare a creierului”. Să-i dăm cuvântul neurochirurgului, care ne va spune ce a experimentat în perioada când s-a aflat în comă profundă, în apropierea morţii:

“Am auzit un sunet monoton, care se auzea în fundal şi dispărea în eternitate (…) Apoi, am auzit o melodie atât de frumoasă, de parcă era un sunet produs de eoni (..) Apoi, am văzut ceva ce era atât de şocant, încât mi-e foarte greu în a-l explica. Era ceva atât de real, încât nu l-am putut găsi niciodată în realitatea de pe Pământ. E ceea ce unii oameni care au avut experienţe în apropierea morţii au numit a fi “hiper-realitate”. A fost extrem de şocant. (…). Iar totul a durat extrem de mult, de parcă ar fi trecut ani de zile sau o eternitate (…) Nu aveam deloc conştiinţa existenţei trupului. Eram asemenea unei aripi de fluture. Iar în jurul meu erau milioane de alţi fluturi.”

Această experienţă este una şocantă, întrucât, la nivelul cortexului, în urma bolii extrem de grave pe care a avut-o dr.Eben Alexander, n-ar fi trebuit să mai există vreo activitate legată de siţuri.

Şi, într-un interviu acordat site-ului Skeptiko, după ce a avut această experienţă, neurochirurgul Dr. Eben Alexander a putut spune fără nicio urmă de îndoială următoarele:

“Înainte de a avea starea de comă, pentru mine era foarte clar că doar creierul este cel care creează conştiinţă şi că, atunci când creierul moare, va dispărea totul: conştiinţa, mintea şi sufletul. Dar acum, după ce am trecut prin această experienţă, vă pot spune foarte clar că mintea şi conştiinţa sunt total independente de creier. E foarte greu de explicat acest lucru, dacă ne limităm la punctul nostru de vedere extrem de materialist.”

Marile religii ale lumii spun acelaşi lucru de milenii întregi: există suflet, spirit şi conştiinţă, dincolo de trup şi de creier. Trebuie doar să le descoperim.

Orgoni Crystal