Toate accidentele din lume ar avea mai multe victime, dar unii oameni se salvează la timp pentru că „simt” că se va întâmpla ceva rău!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Parapsihologul Edward Cox a efectuat un scrupulos studiu statistic despre accidentele feroviare produse în ultimii ani pe diferite trasee care porneau din gara oraşului Chicago. A constatat că numărul pasagerilor care călătoriseră în trenurile accidentate era simţitor mai mic decât al acelora care o făcuseră în zilele în care nu se întâmplase nimic. De asemenea, a observat că vagoanele cele mai afectate erau mai puţin ocupate decât celelalte. Probabilitatea ca acest lucru să se datoreze hazardului era de doar 1%.

De exemplu, în ziua de 15 iunie 1952, trenul Georgian a suferit un accident având doar nouă pasageri, în timp ce în cele şase zile anterioare a transportat 68, 60, 53, 48, 62 şi 70 de persoane, iar în aceeaşi zi a săptămânii transportase în cele patru săptămâni anterioare acestei date câte 35, 55, 53 şi 54 de călători. Pare foarte probabil ca, alertaţi de premoniţii inconştiente ori de imbolduri ale inimii, oamenii să se salveze de la moarte în asemenea situaţii.

Un exemplu curios, local şi recent, este cel al unor pasageri care susţin că s-au salvat de la moarte sau de la a fi grav răniţi, când trenul Madrid-Cartagena în care călătoreau s-a ciocnit în iunie 2003 cu un tren de marfă, datorită faptului că schimbaseră locul ori au mers la vagonul-restaurant. La asemenea situaţii se referă relatările făcute de numeroase persoane care au evitat cu orice preţ să călătorească în avioane care s-au prăbuşit.

Aceste persoane îşi încetinesc sau grăbesc mersul pentru a evita un accident de circulaţie sau de altă natură. În toate cazurile menţionate, se pare că este ceva care îi alertează pe protagonişti, nu că vor muri, ci că îi pândeşte un pericol, care se şi materializează peste puţin timp. Ceva asemănător se întâmplă cu cei care visează despre scufundarea Titanicului sau presimt că avionul sau trenul pe care trebuie să-l ia va avea un accident şi îşi suspendă călătoria, la fel ca şi cei care părăsesc un loc în care un pericol le ameninţă viaţa. Aceasta ar putea însemna însă şi că în sinea lor ceva le spune că acea dramă era pusă la cale pentru alţii şi că ei nu trebuie să ia parte la ea.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO