Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul creaturii monstruoase Kappa – chiar a existat aşa ceva în Japonia până în timpurile moderne?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankÎn folclorul japonez antic, Kappa este un demon de apă care locuiește în râuri și lacuri și devorează copiii neascultători. În timp ce unii cred că legenda provine din observările salamandrei gigantice japoneze, o specie care trăiește și astăzi, alții susțin că mitul este real și că un set neobișnuit de rămășițe mumificate reprezintă dovada că acest demon Kappa chiar a existat.

Kappa este de obicei înfățișat cu trupul unei broaște țestoase, are cioc și o gaură plină de apă în vârful capului. Deși sunt în primul rând creaturi acvatice, se crede că ocazional ele s-ar aventura şi pe uscat. Potrivit legendei, gaura din vârful capului trebuie să fie plină cu apă atunci când Kappa se aventurează pe uscat, căci altfel si-ar pierde puterile.

Kappa sunt văzuţi ca monştri răutăcioși şi șmecheri. Ei se uită pe ascuns la kimonourile femeilor, sau îi îneacă de oameni și pe animale, răpesc copiii și chiar îi mânâncă. Părinții folosesc adesea legenda lui Kappa pentru a speria copiii şi să stea departe de apă.

Kappa este una dintre cele mai cunoscute legende populare din Japonia și mulți cred că această creatură mitică este adevărată. De fapt, în apropierea unor lacuri din Japonia există semne care avertizează oamenii cu privire la prezența lor. Cu toate acestea, alții susțin că legenda Kappa este mult mai probabil să fie legată de observările salamandrei gigantice japoneze, „hanzaki”, despre care se știe că este agresivă și prinde prada cu fălcile sale puternice.

Dar, atât credincioșii în legende, cât și scepticii, au ocazia să vadă niște rămășițele mumificate (la Miyakonojo / prefectura Miyazaki / Insula Kyuushuu din Japonia), presupuse aparținând unui Kappa, și să decidă dacă aparțin sau nu creaturii legendare. Rămășițele, care includ un picior și un braț cu o mână, se spune că au fost date familiei Miyakonijo Shimazu după ce un Kappa a fost împuşcat pe malul unui râu în anul 1818 (vedeţi fotografia de mai jos):

blank

Potrivit folclorului japonez, o modalitate de a învinge un Kappa este următorul: dacă o persoană se închina profund în fața unui Kappa, acesta s-ar închina la rândul lui, astfel că apa va curge din gaura capului său, devenind astfel fără puteri. Legendele mai spun că monstrul Kappa are aversiune față de fier, susan sau ghimbir.

După secole de povești și investigații, oamenii de știință nu au reușit să confirme existența misterioasei creaturi, în ciuda descoperirii a numeroase oase despre care se spune că aparțin creaturii Kappa.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu