8 - 8Shares
Când eram mic şi mă mai duceam la ţară, la bunica, cel mai mult mi-era frică de urechelniţe, care mai umblau prin patul unde dormeam. Bunica mă speria că urechelniţele îmi pot intra în ureche, aşa că noaptea îmi puneam vată în ureche, pentru a nu mă trezi cu una prin ureche! Dar cât de adevărată sau nu această poveste? Veţi vedea mai jos că totul nu este decât un simplu mit…
Din cauza numelui lor se crede că urechelniţele pătrund în organul auditiv, urmând ca în cazul cel mai sinistru să penetreze timpanul şi să-şi depună ouăle pe creier. Urechelniţele – vietăţi de simbioză – inofensive si chiar folositoare, se hrănesc cu resturi de plante sau cu mici insecte. Ele sunt tot insecte şi nu viermi.
Numele lor vine de la partea din spate care are formă de pavilion al urechii. Deoarece sunt vietăţi nocturne, nu putem exclude posibilitatea ca vreuna să se fi rătăcit cândva într-o ureche umană, dar asta nu înseamnă că ele ar avea preferinţa să-şi găsească ca loc de odihnă organul auditiv al omului…
8 - 8Shares