Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O nouă teorie revoluţionară extrem de interesantă: Universul se micşorează şi nu se expansionează cum cred fizicienii! Chiar şi atomii din noi se micşorează! Vom deveni din ce în ce mai mici…


Univers micsoreazaTeoria cea mai larg acceptată a Universului se bazează pe ideea că lumea a început cu un Big Bang, și s-a extins de atunci. Dar, într-un nou punct de vedere mai radical, Universul nu se expansionează, potrivit lui Christof Wetterich, fizician la Universitatea din Heidelberg, Germania, într-un articol publicat în 2013 pe site-ul dailygalaxy.com, dar care nu a fost pus pe site-ul meu până în prezent.

Omul de ştiinţă a elaborat o altă cosmologie, în care Universul nu se extinde, ci chiar se micşorează. În lucrarea sa intitulată „Un Univers fără expansiune”, Wettrich discută un model cosmologic, în care Universul se micşorează şi nu se extinde, în timpul perioadelor dominate de radiații și de materie. Fizicianul scrie: „Raportul dintre distanţa între galaxii şi raza atomului creşte din punct de vedere cosmologic, iar acest lucru poate fi atribuit scăderii atomilor.”

„Domeniul cosmologiei prezente se bazează pe un model standard, centrat în jurul expansionării și Big Bang-ului”, spune fizicianul Arjun Berera de la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie. „Acesta este motivul pentru care e mai important ca niciodată să vedem dacă nu există explicații alternative la toate observație cunoscute.”

(Comentariu Lovendal: Acest punct de vedere ar trebui să-l aibă toţi oamenii de ştiinţă. Prea ne-am limitat doar la teoriile existente, neluând în considerare că lucrurile poate nu stau aşa cum credem noi).

Cosmologii spun că Universul se expansionează, aceasta fiind interpretarea cea mai convenabilă pentru „deplasarea spre roșu” a galaxiilor. În prima parte a secolului al XX-lea, Slipher, Hubble și alți oameni de ştiinţă au efectuat primele măsurători ale deplasărilor spre roșu și albastru ale galaxiilor de dincolo de Calea Lactee. Hubble a descoperit o oarecare corelație între creșterea deplasării spre roșu și distanța față de galaxii; astfel a apărut „legea lui Hubble”, în care există o corelație între deplasarea spre roșu și distanță. Aşadar, fizicienii au ajuns la concluzia că spaţiul (Universul) se expansionează.

Cu toate acestea, Christof Wetterich demonstrează că această lumină emisă de atomi este determinată și de masele particulelor elementare, în special, de electroni. Dacă masa atomului creşte, el emite mai mulţi fotoni energetici. Dacă particulele ar deveni mai ușoare, frecvențele s-ar deplasa spre roșu. Adică, în concluzie, deplasarea în roşu nu înseamnă neapărat că Universul se expansionează.

În interpretarea alternativă a deplasării spre roșu, teoria cosmologică a lui Wetterich arată total diferit: Universul se extinde rapid în timpul unei perioade de scurtă durată, cunoscută sub numele de „inflație”. Dar înainte de inflație, Big Bang-ul nu mai conține o „singularitate”, unde densitatea Universului ar fi infinită. În schimb, Big Bang-ul s-a extins în trecut; aceasta înseamnă că Universul actual ar putea fi static sau chiar începe să se contracte.

P.S. Aşadar, dacă teoria de mai sus e corectă, atunci Universul se contractă deja, noi devenind din ce în ce mai mici, din punct de vedere atomic. Însă acest lucru nu poate fi măsurat sau observat, pentru că instrumentele în sine cu care am putea măsura lucrul acesta se micşorează şi ele. De aceea, fiecare galaxie îndepărtată se „deplasează în roşu”, nu pentru că se extinde în spaţiu, ci pentru că se micşorează.


Lasă un comentariu