Obiectul misterios G2 care orbitează gaura neagră monstruoasă din centrul Căii Lactee ar putea fi o stea! Dar în centrul galaxiei noastre se află o gaură neagră sau o gaură de vierme?

  •  
  •  
  •  
  •  

G2 gaura neagraObservații noi pot dezvălui în cele din urmă identitatea unui obiect misterios care orbitează în jurul găurii negre monstruoase din centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, scrie site-ul space.com.

Cunoscut de foarte mult timp ca şi „G2”, obiectul neidentificat ar putea fi un nor de gaz sau ar putea fi o stea. Descoperit în 2011, G2 a captat atenția oamenilor de știință, pentru că s-a apropiat atât de mult de gaura neagră, putând fi înghiţit.

Noile observații asupra lui G2 arată că aceasta a rămas compact orbitând gaura neagră. Din moment ce un nor de gaz ar fi fost probabil risipit de atracția gravitațională a găurii negre, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia ca obiectul este o stea. Totuşi, chiar şi aşa, noile rezultate nu sunt suficiente pentru a stabili clar acest lucru.

Obiectul misterios G2 este neclar în cele mai multe fotografii, din cauza rezoluției slabe din acele imagini; este foarte dificil în a se face fotografii în centrul galaxiei de pe Pământ, ce este situat la marginea exterioară a discului galactic. G2 este, de asemenea, destul de neclar, deoarece are şi un strat exterior de gaz și praf în jurul său; ceea ce se află în interiorul norului de praf face obiectul unei dezbateri științifice intense.

P.S. E adevărat că în centrul galaxiei noastre ar putea exista o gaură neagră, însă, aşa cum am scris într-un articol recent (Oamenii de ştiinţă spun că în centrul galaxiei noastre se află o imensă “gaură de vierme”, prin care am putea călători instantaneu în întreg Universul! A construit-o vreo civilizaţie extraterestră avansată?), n-ar fi exclus ca în centrul galaxiei să se afle o „gaură de vierme”. Concept dezvoltat doar în literatura SF, găurile de vierme reprezintă scurtături teoretice prin spațiu şi timp, care ar putea permite unei nave spațiale călătorească dintr-o parte a Universului în alta în doar câteva secunde, fără a fi nevoie să traverseze întreg spațiul.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner