Obiectul misterios G2 care orbitează gaura neagră monstruoasă din centrul Căii Lactee ar putea fi o stea! Dar în centrul galaxiei noastre se află o gaură neagră sau o gaură de vierme?


G2 gaura neagraObservații noi pot dezvălui în cele din urmă identitatea unui obiect misterios care orbitează în jurul găurii negre monstruoase din centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, scrie site-ul space.com.

Cunoscut de foarte mult timp ca şi „G2”, obiectul neidentificat ar putea fi un nor de gaz sau ar putea fi o stea. Descoperit în 2011, G2 a captat atenția oamenilor de știință, pentru că s-a apropiat atât de mult de gaura neagră, putând fi înghiţit.

Noile observații asupra lui G2 arată că aceasta a rămas compact orbitând gaura neagră. Din moment ce un nor de gaz ar fi fost probabil risipit de atracția gravitațională a găurii negre, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia ca obiectul este o stea. Totuşi, chiar şi aşa, noile rezultate nu sunt suficiente pentru a stabili clar acest lucru.

Obiectul misterios G2 este neclar în cele mai multe fotografii, din cauza rezoluției slabe din acele imagini; este foarte dificil în a se face fotografii în centrul galaxiei de pe Pământ, ce este situat la marginea exterioară a discului galactic. G2 este, de asemenea, destul de neclar, deoarece are şi un strat exterior de gaz și praf în jurul său; ceea ce se află în interiorul norului de praf face obiectul unei dezbateri științifice intense.

P.S. E adevărat că în centrul galaxiei noastre ar putea exista o gaură neagră, însă, aşa cum am scris într-un articol recent (Oamenii de ştiinţă spun că în centrul galaxiei noastre se află o imensă “gaură de vierme”, prin care am putea călători instantaneu în întreg Universul! A construit-o vreo civilizaţie extraterestră avansată?), n-ar fi exclus ca în centrul galaxiei să se afle o „gaură de vierme”. Concept dezvoltat doar în literatura SF, găurile de vierme reprezintă scurtături teoretice prin spațiu şi timp, care ar putea permite unei nave spațiale călătorească dintr-o parte a Universului în alta în doar câteva secunde, fără a fi nevoie să traverseze întreg spațiul.


Lasă un comentariu