Extratereştrii ar fi putut imprima în mintea unui pictor italian din 1600 viziunea sateliţilor sovietici Sputnik, lansaţi la mijlocul secolului XX

  •  
  •  
  •  
  •  

pictura-mesaj-omenireScriam un articol în 2010 (“Proslăvirea Euharistiei”, tabloul religios din 1600 ce prezintă satelitul sovietic “Sputnik”) despre un tablou pictat în 1600 de artistul italian Bonaventura Salimbeni, şi care astăzi se află prezent în Biserica San Lorenzo din San Pietro (Italia).

Ce surprinde la acest tablou îl reprezintă faptul că prezintă un dispozitiv straniu, care se aseamănă cu un satelit Sputnik (având două antene înalte); acest tip de satelit face parte din programul spaţial sovietic şi a fost lansat pentru prima dată în anul 1957.

Criticii au sugerat că obiectul nu este chiar neobișnuit, putând fi pur și simplu o imagine simbolică care reprezintă lumea sau poate Universul. Cu toate acestea, această explicație nu a convins pe mulți oameni, care cred că există ceva misterios în această pictură. Dacă obiectul sferic ar trebui să reprezinte Pământul, atunci de ce ar avea două antene care iese din partea de sus? De ce este prezentat ca reflectând lumina, ca şi cum ar fi un obiect metalic?

Nu este prima dată când obiecte futuriste neobișnuite, care dau indicii spre o activitate extraterestră, au fost descoperite în analele artei istorice. Picturi din perioada medievală descriu adesea obiecte bizare, care arată foarte mult ca reprezentări moderne de farfurii zburătoare. Apariția acestui tip de simbol în arta clasică ridică o serie de întrebări cu privire la posibila legătură dintre religie și viață extraterestră. S-ar putea spune că inspirația pentru aceste piese de artă a venit dintr-o sursă extraterestră?

Cunoscutul cercetător ozenistic, Scott C. Waring, crede că ar putea fi vorba de o intervenţie extraterestră. Vorbind despre acest subiect, Waring a sugerat că Bonaventura Salimbeni ar fi avut o viziune asupra creării unui satelit Sputnik, peste 3 secole şi jumătate. Şi asta pentru că nu ar fi neobișnuit pentru extratereştri în a imprima acest tip de viziune în mintea artiștilor și a altor persoane influente; se pare că acest tip de practică a avut loc încă de la începutul existenței umane.

Dacă este adevărat, un mister rămâne din jurul acestei picturi neobișnuite: care este mesajul exact pe care extratereștrii au încercat să-l transmită omenirii?


  •  
  •  
  •  
  •