Extraordinarele puteri magice ale preotului Calderon, omul care a vizitat iadul, de unde a luat nişte cărţi diabolice


Pe 30 ianuarie 1540, în Mexico City, între-o perioadă în care Spania construia un imperiu imens în Noua Lume, un proces faimos avea loc. Un preot catolic, pe nume Pedro Ruiz Calderon, era condamnat pentru că practica magia neagră. El pretindea că era capabil să se teleporteze între continente, să se facă invizibil, să facă femeile să se îndrăgostească de el, să prezică viitorul, să transforme metalele în aur, să exorcizeze demoni şi să descopere comori îngropate. Şi, în cadrul acestui proces, există documente oficiale din partea Inchiziţiei, deci, nu sunt doar nişte simple legende. Inchiziţia a fost cunoscută pentru rigurozitatea şi precizia cu care întocmea şi păstra documentele.

Interesant e pedeapsa pe care a primit-o preotul. Inchizitorul său, călugărul Juan de Zumarraga, arhiepiscopul franciscan al Mexicului şi inchizitorul apostolic al Noii Spaniei, era faimos pentru pedepsele extreme pe care le acorda. De exemplu, pentru o blasfemie minoră, condamnatului i se tăia limba. Pentru magia neagră practicată, preotul Calderon ar fi trebuit ars pe rug, dar el primi cea mai blândă pedeapsă posibilă: fu exilat în Spania şi i s-a interzis să mai fie preot timp de 2 ani. Oare de ce? I-a fost frică inchizitorului de puterile magice ale lui Calderon?

Din procesul Inchiziţiei, aflăm o parte foarte interesantă: călătoria în iad a preotului. Astfel, el, împreună cu 3 tovarăşi, au explorat o peşteră, coborând până în adâncul Pământul, până la circa 6.000 de kilometri! Acolo, în iad, Calderon ar fi învăţat secretele ştiinţei, ale magiei negre şi ale alchimiei. El s-a întors la suprafaţa Pământului, dar nu cu mâinile goale, ci cu mai multe cărţi, iar pe o carte susţinea că ar deţine semnătura diavolului, prinţul întunericului. Atunci când Calderon a fost arestat de Inchiziţie, biblioteca sa a fost percheziţionată. Nu s-au găsit acele cărţi misterioase din iad, în schimb s-au descoperit unele cărţi ciudate: „Secretele” lui Albertus Magnus, o carde despre exorcism şi una despre căutarea comorilor îngropate. Dar s-au descoperit şi unele scrisori enigmatice, extrem de cifrate, pe care doar preotul le-ar fi putut înţelege.


Lasă un comentariu