Ne vor invada extratereştrii?

12.573 vizualizari

ozn5Japonia se pregăteşte de invazia extratereştrilor

Vestea că ministrul japonez al Apărării s-a pronunţat zilele trecute pentru alcătuirea unui plan de ripostă militară în caz de invazie extraterestră i-a făcut pe mulţi să zâmbească. La tehnologiile lor ultrasofisticate, probabil că niponii nu mai au ce face şi-şi inventează preocupări, şi-or fi spus cârcotaşii. Ei bine, Shigeru Ishiba nu a vorbit deloc ca să se afle în treabă. Subiectul posibilei scoborâri din ceruri a “omuleţilor verzi”, mânaţi de intenţii duşmănoase, a preocupat şi preocupă şi alte guverne, în baza constatărilor şi mărturiilor legate de fenomenul OZN. Solicitarea ministrului japonez al Apărării, de a se elabora un plan de măsuri în caz de atac extraterestru, a venit la câteva zile după ce Guvernul din Tokio răspunsese interpelării unui parlamentar, arătând că nu confirmă apariţia farfuriilor zburătoare în Ţara Soarelui Răsare.

Cu toate acestea, Shigeru Ishiba nu e singurul demnitar nipon adept al teoriilor ufologilor. Purtătorul de cuvânt al guvernului din Tokio, Nobutaka Machimura, fost ministru al Educaţiei, dar şi al Afacerilor Externe, se arătase şi el, pe 18 octombrie 2008, absolut convins de existenţa obiectelor zburătoare neidentificate. „OZN-urile există şi sunt controlate de o altă formă de viaţă”, a declarat şi Ishiba în faţa jurnaliştilor. Problema e că planurile sale militare se lovesc de Constituţia absolut paşnică a ţării, care limitează posibilitatea de intervenţie a forţelor armate la situaţia agresiunii din partea altul stat. Ministrul nu se descurajează totuşi, amintindu-şi probabil că piloţii japonezi din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial semnalau – ca şi omologii din tabăra inamică- apariţii ciudate în preajma aparatelor lor de zbor. Atât de frecvente au fost ele, încât au intrat în folclorul aviatorilor sub numele de foo-fighters. Mărturiile au fost considerate însă secret militar, astfel că abia după declasificarea documentelor acelor vremuri s-a putut afla că militarii germani sau japonezi credeau că au de-a face cu arme sofisticate ale americanilor sau britanicilor.

Şi canadienii se pregătesc de o invazie extraterestră

Japonezii Ishiba şi Machimura n-au fost însă primii politicieni de vază care şi-au asumat public credinţa în OZN-uri. Paul Hellyer, fost ministru canadian al Apărării şi adjunct al primului ministru sub Pierre Trudeau, le-a luat-o înainte. În 2005, ajuns la 82 de ani, el şi-a unit forţele cu trei organizatii non-guvernamentale pentru a cere Parlamentului Canadei să organizeze discuţii publice pe tema “exopoliticii”, respectiv a relaţiilor cu civilizaţii avansate extratereste. Fostul demnitar a declarat, într-un discurs ţinut la Universitatea din Toronto, că „obiectele zburătoare neidentificate sunt la fel de reale ca şi avioanele”. „Sunt atât de îngrijorat de consecinţele declanşării unui război intergalactic, încât am crezut de cuviinţă să o spun „, a afirmat Hellyer. Acesta şi-a exprimat totodată temerea că americanii ar putea implica omenirea într-un conflict interplanetar, fără niciun avertisment, folosind baza pe care vor s-o construiască pe Lună.

De la „Războiul lumilor” la „Independence Day”

independence_dayDe o ciocnire a civilizaţiilor se tem, potrivit unui sondaj realizat la câteva luni după lansarea producţiei hollywoodiene „Independence Day”, şi circa două treimi dintre americani, care văd posibilă o invazie extraterestră. Câţiva dintre ei s-au adunat deja într-o grupare numită „Stargate Coalition”, care-şi propune să preseze administraţia să divulge toate secretele deţinute, referitoare la OZN-uri şi extratereştri. Fondatoarea „Stargate Coalition”, Cecilia Dean, soţia unui ofiţer în retragere care pretinde că a avut acces la documente NATO privitoare la autopsii de alieni, declara în „The Scotsman” că militarii “sunt în legătură cu civilizaţii extraterestre de 50 de ani şi au dezvoltat relaţii de colaborare cu cel puţin două dintre ele”. În SUA, interesul pentru nepământeni este de altfel destul de vechi, datând încă dinaintea episodului Roswell. Astfel, pe 30 octombrie 1938, în ajun de Halloween, Orson Welles şi trupa Teatrului Mercury au prezentat o adaptare radiofonică a celebrului roman al lui Herbert George Welles „Războiul lumilor” (1898), retransmis pe întreg teritoriul Statelor Unite. Interpretarea a fost atât de veridică, încât numeroşi ascultători au fost convinşi că asistau la o invazie a marţienilor, ceea ce a generat scene de panică în unele oraşe.

Ciudatele apariţii deasupra Los Angeles-ului

La 25 februarie 1942, puţin după ora 2.00, mai multe obiecte zburătoare roşii sau argintii au fost semnalate de radare în dreptul oraşului Los Angeles, la circa 200 de kilometri în largul oceanului. Ciudatele apariţii se mişcau rapid încoace şi-ncolo, iar artileria antiaeriană a tras asupra lor, fără succes, 1430 de obuze, presupunând că are de-a face cu un atac al japonezilor. Generalul George C. Marshall, şeful Statului Major, scria ulterior în raportul său către preşedintele Roosevelt despre circa 15 aparate neidentificate care zburau cu diferite viteze, de la foarte încet până la 200 mile pe oră, la altitudini cuprinse între 9000 şi 18000 picioare. Îndesirea episoadelor de acest fel l-a determinat pe generalul Douglas MacArthur, comandantul forţelor aliate din Pacific în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi comandantul forţelor ONU în războiul din Coreea, să declare că “naţiunile lumii vor trebui să se unească, pentru că următorul război va fi unul interplanetar”. Peste câţiva ani, în 1962, gen. MacArthur a reluat ideea: “Suntem martorii conflictului final dintre rasa umană şi forţele sinistre venite dintr-o altă galaxie”.

De ce nu-i găsim pe alieni?

În 1961, tânărul astronom american Frank Drake a căutat să estimeze numărul posibilelor populaţii nepământene din Cosmos, calculul său, bazat pe legile fizicii şi biologiei, ducând la cifra de 500.000 cel mult. Şi atunci, cum se face că nu le-am găsit până acum? Ziarul “Die Welt” a încercat mai multe explicaţii: 1. Suntem singura specie inteligentă din univers. Potrivit lui Peter Ward şi Donald Brownlee, Terra este o planetă extrem de rară, iar condiţiile în care au apărut oamenii au depins de prea mulţi factori pentru a crede că înlănţuirea se poate repeta. 2. Extratereştrii au fost deja pe Pământ şi au dispărut. Cel mai cunoscut adept al teoriei, elveţianul Erich von Däniken, a scris o serie de best-seller-uri pe această temă, el dovedind prezenţa alienilor pe Terra cu construcţii monumentale, de tipul piramidelor egiptene sau al imenselor statui din Insula Paştelui. 3. Nu-i putem recunoaşte pe alieni. Dacă inteligenţa nepământeană ar lua forma sferelor de gaz imaginate de echipa de cercetători condusă de prof. Mircea Sanduloviciu, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, e de înţeles de ce nu o putem depista. Românii au creat o structură gazoasă încărcată electric, cu caracteristicile unei forme de viaţă, despre care prof. Gregoire Nicolis, de la Universitatea din Bruxelles, consideră că pot fi relevante pentru existenţa unor alcătuiri extraterestre. 4. Extratereştrii ne trimit semnale, dar nu le putem capta. Oricât de performante ar fi aparatele imaginate de om pentru a depista mesajele din spaţiu, nu se ştie care e frecvenţa corectă sau în ce zonă a cosmosului trebui să căutăm. 5. Şi dacă “omuleţii verzi” ne evită? Aparatura creată de om pentru a scotoci universul porneşte de la premisa (s-ar putea greşită!) că extratereştrii sunt la fel de dornici de comunicare ca şi noi. Dar dacă lucrurile nu stau aşa? În 1973, John Ball uimea comunitatea ştinţifică lansând ipoteza că sistemul nostru solar a fost creat ca o rezervaţie naturală, în care suntem lăsaţi să trăim asemeni animalelor terestre pe cale de dispariţie. 6. Extratereştrii sunt incapabili de comunicare interstelară sau…au murit. E posibil ca eventualele fiinţe din spaţiu să fie mai înapoiate tehnologic ca noi sau, pur şi implu, să nu fi supravieţuit impactului cu vreun asteroid. Mai există, desigur, şi ipoteze fanteziste, cum că întreg universul e doar o iluzie, ca-n Matrix, sau că alienii trăiesc bine-mersi în lumi paralele.

Şi Tom Cruise se apără de extratereştri

Înspăimântat de venirea alienilor pe Pământ, actorul american Tom Cruise intenţionează să-şi construiască un buncăr unde să se adăpostească la o adică împreună cu familia sa. Refugiul, care va fi construit sub reşedinţa din Telluride, statul Colorado, a starului va costa 10 milioane de dolari şi va fi utilat cu cele mai moderne dispozitive de apărare şi securitate.