O revistă de benzi desenate din 1965 a prezis cu acurateţe apariţia Internetului, a lui Google, a lui Skype, a lui Kindle şi multe altele! Incredibil, dar adevărat!


articol din 1965 2Într-un articol incredibil din anul 1965, revista britanică de benzi desenate „Eagle” a prezis în viitor apariţia Internetului, cu o precizie incredibilă, inclusiv apariţia de aplicaţii legate de Internet, ca Skype, Netflix, Kindle şi Google! Articolul intitulat „Computere pentru fiecare” a prezis că în anii 1990 „cunoaşterea lumii va fi la dispoziţia degetelor tale”. Desigur, dezvoltarea Internetului a luat cea mai mare amploare în anii 2000, dar oricum predicţia este absolut uluitoare.

Ce spune articolul din 1965? „Cum v-ar place să rezolvaţi orice problemă matematică într-o fracţiune de secundă, să accesaţi orice pagină din orice carte sau ziar aproape instant în faţa ochilor voştri? Să obţineţi toate informaţiile necesare doar butonând cu ajutorul degetelor – toate acestea fără să părăsiţi locuinţa? Acest vis fantastic al ştiinţei ar putea deveni realitate în anii 1990, dacă planul la care lucrează acum oamenii de ştiinţă de frunte din Statele Unite va avea succes.”

Aduceţi-vă aminte faptul că ARPANET-ul, primul „Internet” rudimentar, a fost conceput la începutul anilor 1960, dar prima legătură ARPANET între Universitatea California şi Institutul de Cercetare Stanford a fost stabilită abia în anul 1969. Aşadar, predicţia Internetului global din articolul din 1965 este cu atât mai uluitoare.

În plus, articolul mai previzionează odată cu apariţia Internetului şi a unor aplicaţii conexe, gen Netflix, Skype, Kindle şi chiar „conexiuni casnice”, prin care orice echipament din casă este legat de „www” (a nu se uita că astăzi se găsesc telefoane, televizoare, imprimante şi alte aparate conectate la Internet; de asemenea, există şi aşa-zise „case inteligente”, în care calculatorul controlează orice aparat electric din locuinţă).

„Televizorul tău, telefonul tău, aparatul tău de măsurat electricitatea şi gazul, maşina ta de scris, aparatul tău de redat muzică şi de înregistrat… Toate aceste lucruri vor deveni depăşite, aşa cum este lampa de gaz astăzi, întrucât computerul va controla toate sursele electrice din casă”, spune articolul. A nu se uita în ziua de azi că telefonul clasic aproape că a dispărut, acum existând „smartphone”, care face de o mie de ori mai multe funcţii decât un telefon obişnuit.

Articolul incredibil din 1965 mai spune că procesul de miniaturizare va rezolva problema calculatoarelor (care erau în 1965 de mărimea unei încăperi) şi că instalarea unei reţele naţionale de conexiune a calculatoarelor între ele va deveni cea mai mare provocare. De asemenea, se mai vorbeşte şi despre conexiunile de înaltă viteză cu fibră optică ca un „nou sistem care va conduce de mii de ori mai multă informaţie, la viteze apropiate de viteza luminii.”

În esenţă, articolul a previzionat cel puţin 7 lucruri legate de Internet (unele dintre ele fiind şi astăzi în stadiul incipent), cu cel puţin 3 decenii înainte ca Internetul să devină accesibil publicului larg:

– “Cunoaşterea lumii va fi la dispoziţia degetelor tale” (motor de căutare: Google).
– “Veţi accesa aproape instant orice pagină din pagină sau ziar” (ebook reader: Kindle).
– “Computerul va controla toate aparatele electrice din casa voastră” („casă inteligentă”).
– “Videofon” (Skype).
– “Semnal TV multi-canale” (Netflix, Internet pe TV).
– Computerele sau Internetul vor înlocui „dispozitivele de redat şi înregistrat muzica” (iTunes, WinAmp).
– Reţea mare de transmisie a datelor, „la viteze apropiate de viteza luminii” (fibră optică).

Toate aceste lucruri au fost prezise cu 50 de ani în urmă de o revistă de benzi desenate pentru copii! Ciudat, dar adevărat!

Sursa articolului: infowars.com

articol din 1965 1

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock