Noul nume al lui Nibiru e Tyche! NASA a descoperit o planetă de patru ori mai mare ca Jupiter!

  •  
  •  
  •  
  •  

Oamenii de ştiinţă cred că au găsit o nouă planetă, aflată la capătul sistemului nostru solar şi având o masă de patru ori mai mare decât cea a planetei Jupiter, anunţă Daily Mail. Orbita sa ar fi de mii de ori mai îndepărtată decât distanţa de la Soare la Pământ, ceea ce explică de ce a rămas atât de mult timp nedescoperită.

Datele care ar demonstra existenţa lui Tyche, un gigant gazos aflat în Norul lui Oort, vor fi date publicităţii la sfârşitul acestui an, deşi unii cred că dovada a fost deja obţinută de satelitul NASA Wise şi ea va fi adusă la cunoştinţa publicului la momentul potrivit.

Prof. Daniel Whitmire, de la Universitatea Louisiana din Lafayette, crede că datele care demonstrează prezenţa lui Tyche vor fi complete în maximum doi ani. El a mai adăugat că el crede că planeta e formată din hidrogen şi heliu, având o atmosferă asemănătoare cu cea a lui Jupiter, inele, dar şi sateliţi naturali. Prof. Whitmire mai sugerează faptul că, planeta fiind atât de mare, va avea o temperatură mai ridicată la suprafaţa sa (decât cea a lui Pluto, -73 de grade), pentru că îi ia mai mult timp ca să se răcească, după ce s-a format.

Dacă descoperirea se confirmă, ar deveni cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Numele său de Tyche provine din zeiţa greacă ce a guvernat destinul unui oraş.

Comentariu „Secretele lui Lovendal”: Acest gen de anunţuri nu este o noutate pentru mine. Şi pe 31 decembrie 1983 în cotidianul „Washington Post” se anunţa, la fel, posibila descoperire a planetei X, la fel de mare ca şi planeta Jupiter (citeşte mai multe în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/stirea-originala-din-1983-despre-descoperirea-planetei-x/). Atunci se spunea că presupusul corp ceresc s-ar afla la o distanţă de circa 583 de unităţi astronomice faţă de Pământ. Acum se vorbeşte de Tyche că s-ar afla la „mii de unităţi astronomice”. Ce s-a mai întâmplat cu planeta X descoperită în 1983? Nu s-a mai auzit nimic de ea atunci. Aşa se va întâmpla şi cu Tyche? Este Tyche din 2011 unul şi acelaşi lucru cu planeta X din 1983? Dacă da, de ce s-a aşteptat 18 ani!? Are vreo legătură Tyche cu celebra şi mitica planetă Nibiru? Iată o mulţime de întrebări fără răspuns, care mă fac să fiu destul de sceptic…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu