Iată cum arată Pământul şi Luna de la o distanţă de 114 milioane de kilometri! Fotografia a fost făcută de nava spaţială NASA OSIRIS-REx


În această fotografie puteţi observa cum arată Pământul şi satelitul lui natural, Luna, de la o distanţă de… 114 milioane de kilometri. Ambele corpuri cereşti sunt văzute astfel din nava spaţială OSIRIS-REx, care se află în sistemul nostru solar pentru a studia asteroidul Bennu.

În ciuda distanţei imense, Pământul şi Luna sunt vizibile în stânga jos a fotografiei, datorită expunerii mai lungi a fotografiei (5 secunde); Bennu se află în dreapta fotografiei, la doar 43 de km distanţă (de asta e atât de strălucitor). Puteţi downloada întreaga imagine de pe site-ul asteroidmission.org.

Asteroidul Bennu are doar 487 de metri diametru și se deplasează în jurul Soarelui, cu o viteză medie de 101.000 km pe oră. În 2135, Bennu va zbura între Lună și Pământ, ceea ce înseamnă că va fi foarte aproape. Bennu se va afla atât de aproape de noi, încât gravitația de pe Pământ ar putea să afecteze orbita lui Bennu, lucru care ar putea să-l îndrepte spre Pământ la sfârşitul secolului 22. Deşi sansa unui impact cu Pământul este una mică, totuşi dacă se va întâmpla, acest impact ar fi echivalent cu declanșarea a trei miliarde de tone de exploziv înalt, de 200 de ori puterea bombei atomice de la Hiroshima.

În 2016 NASA a lansat sonda spaţială OSIRIS-REx pentru a studia asteroidul Bennu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO