Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Cercetătorii au descoperit o gaură misterioasă pe Marte, unde ar putea exista chiar şi viaţă extraterestră


Oamenii de știință au descoperit o gaură misterioasă pe Marte unde, teoretic, viața extraterestră antică ar putea supraviețui. Intrarea în această zonă este situată pe marginea unui vulcan din regiunea Tharsis și pare a fi un crater de aproximativ 46 metri în dimensiune.

Cercetătorii nu știu încă cât de adâncă este gaură găsită, dar sugerează că este cel mai probabil un tub de lavă subteran format în timpul erupţiei unui vulcan.

„Am văzut mai mult de una dintre aceste gropi pe Marte. Sunt foarte interesante pentru cercetare, deoarece acolo se pot proteja astronauții de radiații”, a declarat Brandon Johnson de la Universitatea Purdue, care studiază craterele de impact în întreg sistemul solar.

Deoarece atmosfera lui Marte este foarte subțire și nu există un câmp magnetic acolo care să reflecte efectele nocive ale vântului solar, există un nivel de radiație periculos pentru oameni pe suprafața planetei. Acest lucru pune o problemă serioasă de sănătate pentru astronauții care ar putea ajunge acolo. Primii coloniști ar risca cataractă, boli de inimă, cancer și o serie de patologii genetice.

Prezența unor astfel de găuri pe Marte nu garantează că există viață acolo, dar este un loc bun de căutat. Amintiți-vă că tuburile de lavă de pe Marte și Lună pot găzdui orașe întregi. Înălțimea unor astfel de tuneluri subterane atinge dimensiunea celor mai înalți zgârie-nori de pe Pământ.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): businessinsider.com