Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Rice din Houston (SUA), viața pe Pământ a apărut ca urmare a coliziunii planetei noastre cu un alt corp mare ceresc, care a dus la formarea Lunii. Rezultatele studiului au fost publicate de portalul EurekAlert.org.
Majoritatea elementelor vitale prezente pe Pământ, inclusiv cea mai mare parte a carbonului și azotului, pot proveni de pe altă planetă, susțin oamenii de știință. Ei au realizat experimente pentru a simula condițiile extreme în care au avut loc reacțiile geochimice care au condus la formarea compoziției chimice a crustei și mantalei planetei noastre. Ipoteza că nucleul bogat în sulf al unei planete extraterestre a împins carbonul și azotul în straturile exterioare a fost confirmată deoarece o concentrație mare de sulf în topitură reduce solubilitatea diferiților compuși volatili. În consecință, proporția de carbon și azot din crusta planetei extraterestre a fost mai mare decât în crusta Pământului.
Conform rezultatelor modelării computerizate, care a ținut cont de aproximativ un miliard de scenarii diferite, raportul actual de carbon și azot, precum și conținutul de izotopi, dar și de cantitatea totală de azot, carbon și sulf de pe Pământ, toate acestea se potrivesc în scenariul catastrofal al formării Lunii. Conform acestui scenariu, acum 4,4 miliarde de ani, Pământul s-a ciocnit cu o planetă de mărimea lui Marte, care avea un nucleu bogat în sulf. Dacă nu ar fi fost așa, substanțele chimice accesibile pentru existența biosferei nu ar fi fost suficiente şi astfel viaţa nu ar fi apărut pe Terra niciodată.
Interesantă ipoteză, nu? Dar şi mai interesant e faptul că această teorie astronomică surprinzătoare a fost formulată pentru prima dată de cercetătorul Zecharia Sitchin, care a tradus vechile texte sumeriene. Astfel, conform vechilor sumerieni, Pământul ar fi de fapt o planetă mai mare, numită Tiamat din vechime, fiind mult mai îndepărtată de Soare în vechime. Tiamat a fost lovită de o altă planetă mai mare (Nibiru / Marduk), mutând-o din orbita sa iniţială (situată între Marte şi Jupiter) în orbita iniţială a Pământului, creând Luna şi centura de asteroizi. Citiţi mai multe în acest articol: Tiamat, marea planetă distrusă de Nibiru.