Sonda spaţială NASA Voyager 1, ieşită din sistemul nostru solar, trimite în mod repetat semnale misterioase de „1 şi 0” din spaţiul interstelar în care se află acum


Sonda Voyager 1 a părăsit sistemul solar în urmă cu ceva timp pentru a intra în spațiul interstelar. Este a doua cea mai longevivă navă spațială din istoria omenirii, depășită doar de Voyager 2, lansată cu câteva săptămâni mai devreme în 1977. Voyager 1 a trimis un model repetat de „1 și 0” din locul său aflat în golul adânc al spațiului cosmic. Sonda spaţială a călătorit mai departe decât orice alt obiect creat de om, traversând heliopauza și intrând în spațiul interstelar. În timp ce făcea acest lucru, a continuat să trimită date utile înapoi pe Pământ, ajutându-ne să învățăm despre spațiul dintre stele din afara propriului nostru sistem solar. Și asta cu doar 69,63 kiloocteți de memorie, aproximativ dimensiunea unui fișier JPEG mediu și rulând parțial cu cod scris în limbajul arhaic Fortran 5.

Cu o astfel de misiune, pot fi așteptate unele probleme, chiar și fără a ține cont de mediul cu radiații mari prin care trece. Și cu siguranță au existat erori, cum ar fi datele misterioase de telemetrie care au fost trimise în 2022, probabil pentru că datele treceau printr-un computer de bord vechi care nu funcționase de ani de zile. Acest lucru a fost rezolvat în august 2022, dar acum există o nouă problemă și este frustrant. NASA a spus într-o declarație: „Nava spațială primește și execută comenzi trimise de pe Pământ; cu toate acestea, sistemul de date de zbor nu comunică corect cu unul dintre subsistemele sondei, numit unitatea de telecomunicații (TMU). Ca urmare, nu sunt trimise date științifice sau de inginerie pe Pământ”.

În loc să trimită înapoi pachetele obișnuite de date în cod binar, TMU a început să transmită un model repetat de 1 și 0 ca și cum ar fi „blocat”. NASA crede că sursa problemei este sistemul de date de zbor și chiar a încercat să reseteze computerul la starea în care se afla înainte de apariția erorii. Cu toate acestea, nava spațială a continuat să trimită date inutilizabile.

Găsirea de soluții la provocările cu care se confruntă sondele vechi implică adesea consultarea documentelor originale de acum zeci de ani, scrise de ingineri care nu au prevăzut problemele care apar astăzi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock