Pe Lună se găsesc pietre mai vechi cu 5 miliarde de ani decât vârsta Universului! De unde provin ele!?


Celebrul astronom Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, a adus cu o rocă veche de 4,6 miliarde ani. De fapt, la atât estimau savanţii noştri vechimea Pământului, şi a întregului sistem solar. Luna e la fel de veche ca şi Pământul?

Însă, la conferinţa asupra rezultatelor misiunilor Apollo, ţinută în 1974, oameni de ştiinţă de la NASA au comunicat aducerea pe Pământ a unor roci vechi de 5.3 miliarde ani. Cu numai 700 milioane ani mai înainte ca sistemul nostru solar, cu tot ce îl constituie, să se fi format, aceste roci aduse de pe suprafaţa Lunii, existau! Este de presupus că exista şi Luna însăşi…

Un alt raport estimează, pe baza sistemului de analiză potasiu-argon, vechimea unui eşantion selenar la 7 miliarde ani. Mai sunt două mostre de roci a căror vechime a fost estimată, simplu, la 20 miliarde ani. Vă daţi seama ce înseamnă 20 de miliarde de ani!? Cu 5 miliarde de ani mai mult decât vârsta estimată a Universului. Sau şi Universului trebuie să-i adăugăm: al nostru? Provin aceste pietre dintr-un alt Univers? Sau oamenii de ştiinţă au estimat greşit vârsta Cosmosului nostru?

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)