Întâmplări misterioase în capitala Scoţiei, Edinburgh – „oraşul magic” al lui Harry Potter! De la sicrie miniaturale la oase blestemate…


Capitala Scoţiei, Edinburgh, este un oraş fascinant. Dacă vă uitaţi la cele câteva fotografii din acest articol, veţi putea observa castele şi străzi din Edinburgh ce arată de parcă ne-am întoarce în timp în urmă cu câteva sute de ani. Celebra scriitoare J.R. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a scris primul roman într-o cafenea din Edinburgh, inspirându-se probabil din aspectul de magie medievală a oraşului.

Dar, Edinburgh, este şi un oraş plin de mistere. Am să vă povestesc câteva din aceste mistere pe parcursul acestui articol.

1) Cele 17 sicrie miniaturale cu figurine umane. 17 sicrie miniaturale au fost descoperite într-o peşteră mică aflată în apropiere de Edinburgh (Scoția), în anul 1836. Astăzi, au mai rămas doar 8 sicrie, care sunt expuse la Muzeul Național al Scoției. Cercetătorii nu ştiu încă scopul acestora, pentru că fiecare din ele conţin câte o mică figurină umană, îmbrăcată cu grijă. Unii spun că este vrăjitorie; alții susțin că este vorba de o înmormântare simbolică a unor oameni pierduți pe mare.

Mini-sicriile au între 7 şi 10 cm lungime, au o formă regulată, sunt realizate dintr-o singură bucată de lemn, cu excepţia capacelor. Capacul şi părţile laterale ale fiecărui sicriu au prezente mai multe ornamente. Figurinele umane, în miniatură, au feţele fiind destul de bine realizate. Fiecare figurină umană este îmbrăcată din cap până în picioare cu haine de bumbac. Totuşi, ochii figurinelor umane sunt deschişi, ceea ce înseamnă că ele ar putea reprezenta „soldaţi de jucărie” (ţinând cont de poziţia lor verticală, de picioarele plate şi de braţele oscilante).

2) Tânărul pierdut sub tunelurile de sub castel. Acesta este un mister care priveşte cel mai emblematic reper din Edinburgh, castelul. Legenda spune că într-o noapte de august, în urmă cu sute de ani, un tânăr a fost trimis într-un tunel secret care a fost descoperit sub orașul vechi. Tânărul a fost trimis cu un set de cimpoaie, din care cânta în timp ce mergea, permițându-le celor de deasupra pământului să cartografieze unde se afla. Dar, brusc, muzica s-a oprit. Localnicii au mers apoi să-l caute pe băiat, dar nici el, nici cimpoaiele lui nu au fost niciodată descoperite. Nici acum, nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el…

3) Ţipătul şi spectrul misterios de pe Regent Street. O poveste supranaturală a avut loc pe Regent Street, cunoscut drept unul dintre cele mai bântuite locuri din oraș. Șirul de case frumoase a fost construit între 1826 și 1833 de renumitul arhitect William Playfair. Până în iunie 1979, multe case fuseseră transformate în apartamente, iar un apartament din subsol era locuit de 4 studenți, care au experimentat una dintre cele mai înfricoșătoare activități paranormale înregistrate vreodată. Fără nicio explicație, studenţii au fost ținuți treji de zgomote ciudate, inclusiv zgomotul unui copil care plângea, şi care reverbera în tot apartamentul – devenind din ce în ce mai zgomotos până când s-a oprit brusc. În cele din urmă, au devenit atât de speriați, încât s-au mutat cu toții în același dormitor.

O săptămână mai târziu, unul dintre studenți s-a trezit și a descoperit că nu se putea mișca, în timp ce patul începea să se cutremure foarte tare. Apoi, un spectru ciudat s-a plimbat prin cameră, până când a dispărut, de atunci el nemaifiind văzut vreodată.

4) Osul blestemat. Un alt mister inexplicabil a avut loc pe Learmonth Gardens, la mijlocul anilor 1930, și descrie o poveste înfricoșătoare despre ceea ce părea a fi un „os blestemat”. La acea vreme, casa era deținută de Sir Alexander Seton, iar el locuia acolo împreună cu familia sa. O familie bogată, care făcuse o excursie în Egipt și aduse acasă un suvenir de la Templul din Luxor. În mod clar, familia Seton nu cunoștea miturile despre mormintele blestemate, deoarece luase un os mic din ruine, în ciuda faptului că membrilor familiei li s-a spus să nu atingă nimic.

După ce s-a întors acasă, familia a început să observe niște întâmplări foarte ciudate petrecute în casa lor, de la bubuituri puternice, obiecte găsite sparte și figuri fantomatice zărite în proprietate. În cele din urmă, soția lui Alexander s-a îmbolnăvit foarte tare de o boală pe care medicii nu au putut-o diagnostica, iar mai târziu Alexander însuși a făcut acea boală.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock