O statuie necunoscută a împăratului Traian a fost descoperită în Bulgaria de zeci de ani, dar a fost ascunsă publicului!


statuie necunoscuta TraianFragmente dintr-o statuie necunoscută a împăratului roman Traian, cu decoraţiuni bogate de motive din mitologia antică, au fost depozitate timp de decenii în Laboratorul Muzeului Naţional de Istorie din Bulgaria și nu au fost niciodată afişate în mod public. Descoperirea artefactului a avut loc în 1980, dar acesta nu a fost anunțat.

Potrivit site-ului Archeology in Bulgaria, statuia de bronz decorată cu reprezentări de eroi și zei din antichitate, a fost găsită în timpul săpăturilor cetăţii romane Candidiana, situată în apropierea orașului de pe Dunăre, Malak Preslavets, în nord-estul Bulgariei. Cetatea Candidiana, care datează secolul al II-lea d.Hr., a făcut parte din drumul roman de-a lungul Dunării şi care se termina până la Delta Dunării, de pe coasta Mării Negre.

După ce războaiele victorioase împotriva dacilor de la nord de Dunăre, împăratul roman Traian a staționat Legiunea XI Claudius la Durostorum, Silistra de astăzi. Unele dintre detașamentele Legiunii au fost staționate la Candidiana, unde au stat acolo până la mijlocul secolului al patrulea. Cetatea Candidana a supravieţuit până la începutul perioadei bizantine timpurii, adică la sfârșitul secolului al VI-lea şi începutul secolului al VII-lea, când a fost distrusă de invaziile barbare.

Necunoscuta statuie a împăratului roman Traian, găsită la Candidiana, este ruptă în mai multe bucăți, dar are reprezentări unice ale unor scene din mitologia din perioada antichităţii. Printre alte artefacte valoroase păstrate în depozitul muzeului se numără un bust din marmură al împăratului roman Valens, care a murit în Bătălia de la Adrianopol din anul 378 d.Hr. Artefactul datează din secolul al 4-lea d.Hr.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock