Scheletul unui gigant antic şi alte artefacte au fost descoperite în Iran


Iată o ştire din 2017, dar care merită relatată chiar şi acum: arheologii care excavau un sit din provincia iraniană Lorestan au descoperit o mulțime de artefacte importante din punct de vedere istoric, datând de mii de ani. Cea mai incitantă descoperire este cea a scheletului unui gigant, despre care se crede că avea peste 2 metri înălțime, şi care a trăit în timpul Imperiului Sasanid (224 d.Hr. – 651 d.Hr.), când a fost cucerit de Califatul Islamic.

Dacă înălţimea de peste 2 metri nu vi se pare a fi una extrem de mare, vă aduc aminte faptul că în acea perioadă şi în acea zonă, oamenii aveau o înălţime medie cuprinsă între 1,40 – 1,60 de metri.

Arheologii au găsit, de asemenea, artefacte care datează din timpul Imperiul Ahemenid, care a existat din aproximativ 550 î.Hr. până la dispariția sa odată cu a sa cucerire de către Alexandru cel Mare în anul 330 î.Hr.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO