Un experiment incredibil oferă vederea în infraroşu la şoareci… ar putea urma oamenii!


Oamenii de ştiinţă au reuşit cu succes să ofere unor şoareci de laborator capacitatea de a vedea în totalitate în infraroşu, prin injectarea de nanoparticule în ochii lor. Cercetarea, care a fost condusă de o echipă condusă de Tian Xue de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China şi de Gang Han, de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Massachusetts (SUA), a constat în injectarea de nanoparticule în ochii şoarecilor de laborator, care s-au ataşat celulelor fotoreceptoare, convertind lumina infraroşie în lumină vizibilă.

Aceasta vedere suplimentară a durat aproximativ 10 săptămâni, timp în care şoarecii nu numai că puteau să vadă în infraroşu, dar puteau, de asemenea, să recepţioneze şi lumina vizibilă. În plus, nu pare să existe niciun motiv pentru care această metodă nu ar funcționa și pe ochii umani, deschizând astfel posibilitatea ca oamenii să poată vedea în întuneric fără echipamente externe.

„Aceste experimente nu lasă nicio îndoială că șoarecii injectați cu nanoparticule sensibile la infraroșu obțin capacitatea de a detecta lumina infraroşie și de a obține informații vizuale”, a declarat Prof. Vladimir J. Kefalov de la Universitatea Washington din St Louis, care nu a fost implicat în cercetare.

„Cu toate acestea, nu este clar dacă obţinerea vederii în infraroşu la oameni va necesita injecţii repetitive şi, dacă un astfel de tratament va avea efecte adverse pe termen lung asupra structurii şi funcţiei ochilor noştri”, a mai spus profesorul.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): gizmodo.com
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free, prelucrare proprie)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO