Site de secrete, stiinta si metafizica

Un experiment incredibil oferă vederea în infraroşu la şoareci… ar putea urma oamenii!

1.064

Oamenii de ştiinţă au reuşit cu succes să ofere unor şoareci de laborator capacitatea de a vedea în totalitate în infraroşu, prin injectarea de nanoparticule în ochii lor. Cercetarea, care a fost condusă de o echipă condusă de Tian Xue de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China şi de Gang Han, de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Massachusetts (SUA), a constat în injectarea de nanoparticule în ochii şoarecilor de laborator, care s-au ataşat celulelor fotoreceptoare, convertind lumina infraroşie în lumină vizibilă.

Aceasta vedere suplimentară a durat aproximativ 10 săptămâni, timp în care şoarecii nu numai că puteau să vadă în infraroşu, dar puteau, de asemenea, să recepţioneze şi lumina vizibilă. În plus, nu pare să existe niciun motiv pentru care această metodă nu ar funcționa și pe ochii umani, deschizând astfel posibilitatea ca oamenii să poată vedea în întuneric fără echipamente externe.

“Aceste experimente nu lasă nicio îndoială că șoarecii injectați cu nanoparticule sensibile la infraroșu obțin capacitatea de a detecta lumina infraroşie și de a obține informații vizuale”, a declarat Prof. Vladimir J. Kefalov de la Universitatea Washington din St Louis, care nu a fost implicat în cercetare.

“Cu toate acestea, nu este clar dacă obţinerea vederii în infraroşu la oameni va necesita injecţii repetitive şi, dacă un astfel de tratament va avea efecte adverse pe termen lung asupra structurii şi funcţiei ochilor noştri”, a mai spus profesorul.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): gizmodo.com
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free, prelucrare proprie)
Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie