Comete strălucitoare apar, paradoxal, atunci când Giulgiul din Torino e în pericol de a arde


giulgiu din Torino 5Giulgiul din Torino se crede că reprezintă haina de înmormântare a lui Iisus Hristos, atunci când acesta a fost coborât de pe cruce şi înmormântat. Relicva religioasă este păstrată într-o catedrală din Torino, iar pe ea se pare că este vizibilă imaginea unui om ce a fost crucificat.

Pe 11 aprilie 1997, în catedrala torineză unde se află ţinut giulgiul a avut loc un incendiu. Giulgiul a fost salvat miraculos din catedrală, ca urmare a intervenţiei curajoase a unui pompier italian. Aceasta nu e singura dată în care giulgiul a fost în pericol de a fi ars; s-a mai întâmplat şi pe 4 decembrie 1532, atunci când giulgiul era să ia foc în catedrala unde se afla în acele timpuri: Sainte Chapelle din Chambery (Franţa).

Cele două evenimente sunt legate însă de o coincidenţă stranie: incendiile din jurul giulgiului au apărut în perioade în care pe cer s-au văzut comete strălucitoare.

Giulgiu din Torino e autentic sau un fals?

Problema nu e una nouă, existând, mai ales în ultimul secol, o serie de dezbateri interminabile. E adevărat că în Biblie se vorbeşte de faptul că Iisus a fost înmormântat într-un giulgiu: „Şi Iosif, cumpărând giulgiu şi coborându-L de pe cruce, L-a înfăşurat în giulgiu şi L-a pus într-un mormânt care era săpat în stâncă, şi a prăvălit o piatră la uşa mormântului”. Dar, ceea ce se află la Torino e chiar giulgiu original?

Datările cu carbon-14 efectuate asupra Giulgiului la sfârşitul anilor ‘80 au indicat faptul că acesta ar fi un fals medieval. Rezultatele acelor teste au fost imediat contestate pentru că mostrele datate fuseseră luate dintr-o parte a giulgiului distrusă într-un incendiu produs în Evul Mediu şi ulterior refăcută, şi nu din ţesătura originală.

Să ne întoarcem mai întâi la incendiul din 4 decembrie 1532. Un foc din catedrala din Chambery (Franţa) a topit cutia în care se afla ţinut giulgiu, iar acesta a fost parţial afectat de argintul topit vărsat pe el. Interesant e faptul că, în acea perioadă, în Europa exista un „mare incendiu” al creştinităţii, prin faptul că apărea mişcarea protestantă a lui Luther, precum şi desprinderea Bisericii Angliei de Biserica Catolică. Tot în acea perioadă, în Europa, s-au văzut 3 comete: în 1531, 1532 şi 1533. Cele 3 comete ar putea simboliza, în acest caz, Sfânta Trinitate: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh?

Precum am precizat mai sus, cel de-al doilea incendiu care a pus în pericol existenţa giulgiului a fost cel din 11 aprilie 1997, atunci când un pompier curajos şi-a pus viaţa în pericol, salvând giulgiul, ce era să fie cuprins de flăcări. Coincidenţă sau nu, cometa Hale-Bopp era în perioada sa de strălucire maximă, în aprilie 1997.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock