Site de secrete, stiinta si metafizica

Britanicii trimit un balon pentru a căuta extratereştrii în atmosfera Pământului

5 8

stratosferaÎntr-o participaţie de 60.000 de lire sterline, împreună cu Agenţia Spaţială Europeană, oamenii de ştiinţă britanici vor trimite un balon care se va ridica la aproximativ 32 de kilometri înălţime deasupra Arcticii, în speranţa căutării de micro-organisme extraterestre, anunţă site-ul Metro. Balonul va culege din atmosferă (mai exact, din stratosferă) o serie de mostre, ce vor fi sigilate şi apoi analizate pe Terra.

Clara Juanes-Vallejo, cea care coordonează echipa ştiinţifică de la Universitatea Cranfield, a declarat: “Există teorii precum că viaţa pe Pământ a venit din spaţiu, aşa că, pentru ca aceste teorii să fie adevărate, trebuie să găsim dovezile în atmosfera terestră”. Ea a mai adăugat că “mediul din stratosferă este foarte extrem. Temperatura poate ajunge până la -90 de grade şi este aproape un vid. Dacă am şti că viaţa poate supravieţui într-un mediu atât de extrem, atunci ar putea supravieţui în locuri ca Marte sau pe asteroizi”.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie