Marele Newton a prezis în anul 2060 Apocalipsa, iar oamenii deja încep să se îngrijoreze. Mai sunt 37 de ani până atunci…


Marele matematician şi fizician Isaac Newton a făcut o predicție în 1704, potrivit căreia lumea se va sfârși în anul 2060. Mai sunt doar 37 de ani până atunci, iar profeții care privesc în jur la actualele războaie, schimbări climatice, evoluții ale inteligenței artificiale și alte evenimente, se întreabă dacă nu cumva Newton ar fi putut avea dreptate. Cu toate acestea, dacă sperați la o formulă matematică newtoniană sau o teorie a fizicii pe care să o analizați, veți fi dezamăgiți. Newton și-a făcut în mod surprinzător predicția folosind Biblia creștină și alte scrieri din texte religioase pentru a calcula o dată specifică pentru apocalipsă.

În jurul anului 1704, Newton a scris o listă de „propoziții” pe o bucată mică de hârtie, pe care nu a intenționat niciodată să fie publicată. Anul 2060 pentru Apocalipsă este menționat de două ori în propoziții.

1. Cele 2300 de zile profetice nu au început înainte de ridicarea cornului mic al Caprei.
2. Aceste zile nu au început după distrugerea Ierusalimului și a Templului de către romani în anul 70 d.Hr.
3. Timpul și jumătatea timpului nu au început înainte de anul 800, în care a început supremația papilor.
4. Ele nu au început după domnia lui Grigore al VII-lea. 1084
5. Cele 1290 de zile nu au început înainte de anul 842.
6. Ele nu au început după domnia papei Grigore al VII-lea. 1084
7. Diferența dintre cele 1290 & 1335 de zile sunt o parte din cele șapte săptămâni.

Prin urmare, cei 2300 de ani nu se termină înainte de anul 2132 și nici după 2370.
Timpul nu se termină înainte de 2060 și nici după 2344.
Cele 1290 de zile nu se termină înainte de 2132 și nici după 2374.

Stephen D. Snobelen, un expert în Newton, traduce explicația lui Sir Isaac și umple câteva lacune derutante. Snobelen observă mai întâi că, deși predicția lui Newton a fost cunoscută de cercetători mulți ani, publicul a luat cunoștință de previziunile sale privind sfârșitul lumii doar relativ recent, şi anume în anul 2003, într-un moment în care „norii războiului se vedeau la orizont”. Pe atunci era vorba de Irak, iar acum este vorba de Ucraina. De asemenea, exista un interes reînnoit pentru Newton, deoarece documentele sale teologice și alchimice, care fuseseră ținute departe de public de către familia care le deținea, fuseseră vândute la licitație, iar savanții își făceau încet-încet drum prin ele. Un proiect Newton a fost inițiat de Imperial College din Londra și de Universitatea din Cambridge în 1998 și atunci scrierile sale secrete au fost scoase la lumină. Atunci a fost momentul în care publicul a început să vadă latura religioasă a lui Newton.

Pentru Newton, profeția biblică prevedea evenimentele din viitor stabilite de divinitate. El credea că interpretarea profețiilor biblice era o datorie de cea mai mare importanță. Profeția i-a permis lui Newton să vadă istoria în avans.

În timp ce Newton a urmat profețiile biblice, el a fost în acelaşi timp precaut cu privire la stabilirea de date profetice. El a menționat doar de două ori data de 2060 și, în acest caz, nu a dorit să fie dată publicității. Preocuparea lui Newton era că, dacă oricare dintre aceste date ar fi fost greșită, ar fi determinat oamenii să pună la îndoială alte date și previziuni bazate pe Biblie. În mod ironic, o parte din ceea ce se temea el s-a adeverit: publicul știe de anul 2060 și îl atribuie previziunilor lui Newton bazate pe Biblie. Cu toate acestea, Newton nu a vrut ca 2060 să fie o dată solidă – este mai degrabă un simbol pentru o perioadă de tranziție care poate veni mai devreme sau mai târziu.

Pentru Newton, 2060 d.Hr. ar fi mai degrabă un nou început. Ar fi sfârșitul unei epoci vechi și începutul unei noi ere – era pe care evreii o numesc era mesianică și era pe care creștinii premilenari o numesc Mileniul sau Împărăția lui Dumnezeu. Potrivit lui Snobelen, Newton a considerat anul 2060 ca fiind momentul estimat al celei de-a doua veniri a lui Mesia și al instaurării unei Împărății globale a păcii, care va dura 1.000 de ani. Aceasta ar fi o perioadă de pace și prosperitate. Din nefericire, Newton a prognozat, de asemenea, o perioadă de război care va conduce la acest lucru, dar moartea și distrugerea nu ar fi sfârșitul lumii, ci o perioadă de tranziție către o nouă eră de pace.

De reţinut faptul că Newton nu a fost un „om de știință” în sensul modern al acestui termen. În schimb, el a fost un „filozof natural”. Practicată din Evul Mediu până în secolul al XVIII-lea, filosofia naturală includea nu numai studiul naturii, ci și studiul divinităţii care intervine în natură. Newton s-a dedicat unei noțiuni de filozofie naturală care avea ca scop principal descoperirea lui Dumnezeu și a atributelor Sale. Din acest motiv, orice studiu serios al filosofiei naturale a lui Newton trebuie să includă o înțelegere a viziunilor sale teologice. De exemplu, faimoasele concepte ale lui Newton despre spațiul și timpul absolut se bazau în mod fundamental pe noțiunea sa despre omniprezența și durata eternă a lui Dumnezeu.

Ne aflăm într-o perioadă de agitație cauzată de război. Să fie oare anul 2060 „momentul”? Mai avem 37 de ani până când vom afla răspunsul.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO