Cercetătorii unguri studiază dacă nu cumva porcii ar putea fi mai bune animale de companie decât câinii


Porcii și câinii au multe în comun – sunt animale inteligente și prietenoase, ceea ce le face adesea atractive ca şi animale de companie. Cercetările despre modul în care câinii comunică cu oamenii au relevat faptul că aceste animale sunt atente la emoțiile noastre și pot detecta chiar și cele mai subtile sentimente.

Însă puține cercetări similare s-au făcut și la alte animale domestice, cum ar fi porcii. Dar nu orice tip de porci, ci porcii de rasă pitică, crescuți din ce în ce mai mult ca şi animale de companie. Un nou studiu publicat de revista „Animal Cognition” şi realizat de cercetătorii unguri arată că porcii pitici inițiază interacțiuni cu oamenii la fel de frecvent cum o fac și câinii.

Pentru a observa modul în care se comportă cele două animale domestice atunci când trebuie să rezolve o problemă, cercetătorii i-au pus pe porci și pe câini în fața unor provocări cu grad din ce în ce mai ridicat de dificultate – deschiderea unor cutii în care se afla mâncare. Dacă în cazul câinilor, aceștia își îndreptau atenția spre stăpân pentru a primi asistență în deschiderea cutiilor, porcii perseverau în încercarea de a deschide cutiile singuri.

Domesticirea câinilor datează de mai mult de 15.000 de ani, în timp ce porcii de mai puţin de 10.000 de ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nationalgeographic.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO