În Anglia s-a descoperit o sabie veche de 800 de ani, aparţinând unui cavaler templier


O sabie descoperită acum 30 de ani într-o peșteră s-a dovedit a fi mult mai semnificativă decât se credea anterior. Sabia a fost găsită inițial de Mark Lawton în peșterile Caynton din Shropshire (Anglia) în anii 1980. Abia după ce a decis să trimită sabia unui specialist pentru a o evalua, el a aflat că sabia, probabil, a aparținut cavalerilor templieri – un ordin medieval secret și foarte influent. Sabia a fost certificată de Caroline Dennard, de la Halls Fine Art, Shrewsbury (Anglia).

„Acesta este cu siguranță un obiect rar și unul care are toate semnele distinctive ale unei săbii autentice din secolul al XIII-lea”, a spus ea. „În zonele populate, cavalerii erau singurii autorizați de rege să transporte arme, deci putem presupune că şi aceasta a fost deținută și purtată de un cavaler – și, având în vedere că descoperirea a fost făcută chiar în peșterile din Caynton, e posibil ca ea să fi aparţinut unui cavaler templier”.

Unii istorici cred că peșterile au fost folosite de cavalerii templieri pentru a acționa ca şi refugiu sigur după ce regele Filip al IV-lea al Franței a desfiinţat ordinul. Se crede că sabia ar putea aduce până la 1.900 de dolari la licitație.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO