Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În Anglia s-a descoperit o sabie veche de 800 de ani, aparţinând unui cavaler templier

281

blankO sabie descoperită acum 30 de ani într-o peșteră s-a dovedit a fi mult mai semnificativă decât se credea anterior. Sabia a fost găsită inițial de Mark Lawton în peșterile Caynton din Shropshire (Anglia) în anii 1980. Abia după ce a decis să trimită sabia unui specialist pentru a o evalua, el a aflat că sabia, probabil, a aparținut cavalerilor templieri – un ordin medieval secret și foarte influent. Sabia a fost certificată de Caroline Dennard, de la Halls Fine Art, Shrewsbury (Anglia).

“Acesta este cu siguranță un obiect rar și unul care are toate semnele distinctive ale unei săbii autentice din secolul al XIII-lea”, a spus ea. “În zonele populate, cavalerii erau singurii autorizați de rege să transporte arme, deci putem presupune că şi aceasta a fost deținută și purtată de un cavaler – și, având în vedere că descoperirea a fost făcută chiar în peșterile din Caynton, e posibil ca ea să fi aparţinut unui cavaler templier”.

Unii istorici cred că peșterile au fost folosite de cavalerii templieri pentru a acționa ca şi refugiu sigur după ce regele Filip al IV-lea al Franței a desfiinţat ordinul. Se crede că sabia ar putea aduce până la 1.900 de dolari la licitație.

blank

Orgoni Crystal