Edward al VIII-lea al Angliei, monarhul beţiv şi aflat sub influenţa unui mag negru


Abdicarea monarhului britanic Eduard al VIII-lea, în decembrie 1936, nu a fost determinată numai de scandaloasa relaţie a acestuia cu americancă Wallis Simpson, ci şi de influenţa exercitată asupra sa de unui soi de „Rasputin” britanic, care încerca să-l trateze de alcoolism. Supranumit „Yoghinul din Yorkshire”, Alexander Cannon este descris ca un terapeut fără scrupule, hipnotizator şi mag, care şi-a învăţat tehnicile mistice în timp ce activă ca medic pe lângă o închisoare din Beijing. Toate dosarele legate de această afacere tulbure au fost îngropate după abdicarea lui Eduard al VIII-lea în arhivele imperiale, însă, recent, au văzut din nou lumina zilei graţie unui studiu întreprins de BBC şi de Roger Sims, cercetător la Manx Museum, relatează „La Stampa” consultată de Agerpres.

Edward al VIII-lea se făcea deja vinovat de două chestiuni impardonabile pentru elita britanică a vremii: era îndrăgostit de americancă Wallis Simpson, divorţată de două ori, şi suferea de alcoolism. Potrivit BBC, picătura care a umplut în cele din urmă paharul, conducând la abdicarea monarhului, a fost însă căderea sa sub influenţa controversatului Alexander Cannon. Prin şedinţe de hipnoză şi trucuri comerciale, acesta reuşise să-i câştige încrederea lui Eduard al VIII-lea, care apelase la el pentru a se vindeca de dependenţa de alcool. Imediat ce informaţia a trecut pragul din Downing Street, după doar 11 zile, Eduard al VIII-lea îi trecea sceptrul fratelui său, iar Cannon era expediat în exil pe Insula Man.

Cel care a denunţat relaţia stânjenitoare dintre rege şi Cannon a fost însuşi arhiepiscopul de Canterbury, Cosmo Lang, care fusese pus în gardă de un vicar de la ţară. Arhiepiscopul i-a trimis lui William Brown-medic care îşi avea cabinetul în Harley Street, în apropiere de cabinetul lui Cannon-o scrisoare în care-i cerea informaţii despre activităţile „vraciului”. ‘”O sursă demnă de încredere mi-a relatat ca un anumit doctor Cannon l-a luat recent sub îngrijirea sa pe rege. Sunteţi amabil să-mi spuneţi dacă este vorba de o persoană în care poţi avea încredere? Potrivit informaţiilor mele, pare să fie unul care încurajează metode într-un fel periculoase’‘, a scris Lang. Simultan, arhiepiscopul i-a relatat suspiciunile sale premierului. A fost demarata o investigaţie supersecreta a MI-5, serviciul secret intern al Marii Britanii.

”Se credea că doctorul Cannon ar avea o influenţă asupra regelui, care în acea vreme era supus unor presiuni considerabile şi urma tratament pentru diferite probleme”, a explicat Roger Sims care, în colaborare cu BBC, a redeschis şi a analizat cu minuţiozitate arhivele secrete care vorbeau despre relaţia dintre Eduard al VIII-lea şi dubiosul tămăduitor. ”Cannon era un medic care practica metode neortodoxe şi era pe cale să devină foarte intim cu monarhul, un confident al acestuia”, a mai spus Sims. Mai multe personalităţi ale epocii au fost de-a dreptul alarmate de relaţia care se încropea între cei doi. ”Monarhul a căzut pe mâna şefului magiei negre engleze”, afirmă Piers Compton, fostul responsabil pentru cultura de la ”The Universe Catholic”.

Edward a fost ”prins în cursă şi invaluit” de Cannon, le-a spus agenţilor secreţi şi John Gastor, o altă persoană bine informată din epocă. Astfel, guvernul, care a fost nevoit simultan să înfrunte şi izbucnirea scandalului Wallis Simpson, a decis să treacă la acţiune. L-a expediat pe ”guru” în exil pe Insula Man, apoi s-a ocupat de înmormântarea întregii afaceri. După abdicare, Eduard a fost numit duce de Windsor şi a locuit în sediul Misiunii Militare Britanice din Paris dar, fiind acuzat că ar manifesta simpatii pro-naziste, a fost trimis în Bahamas, ca guvernator al acestor insule. Ulterior, nu a mai primit nici o însărcinare oficială şi a murit într-un anonimat total, în 1972, în Franţa.
În ceea ce-l priveşte pe Cannon, acesta şi-a continuat netulburat activităţile dubioase şi în noua sa locuinţă, goticul Bangalore Castel din Insula Man. „Vraciul” s-a făcut curând cunoscut comunităţii locale drept „excentric”: iubitor al negrului, el se îmbracă cu o mantie largă şi avea un stil de viaţă foarte intens. Unele înregistrări găsite în casa magului diletant, acum păstrate la Manx Museum, arată cum, spre deliciul amatorilor de mistere, Cannon organiza în castelul său spectacole de magie şi experimente psihice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock