O imensă sferă misterioasă a fost descoperită într-o pădure din Bosnia! Un arheolog susţine că aceasta este dovada prezenţei unei civilizaţii necunoscute!


sfera BosniaImensa sferă este considerată a fi una din dovezile prezenţei unei civilizații antice necunoscute. Descoperită în apropiere de orașul bosniac Zavidovici, obiectul aparte a atras atenţia arheologului Semir Osmanagic, ale cărui eforturi de a descoperi piramidele bosniece din 2005, i-au atras renumele de „Indiana Jones”.

Sfera recent descoperită, departe de a fi unică, este, de fapt considerată a fi una dintr-o mare colecție de artefacte similare descoperite, şi care sunt împrăștiate în întreaga regiune, dar şi în lume. Din păcate, marea majoritate a celorlalte artefacte au ajuns să fie distruse de către vânătorii amatori de comori, din cauza unui zvon care sugera că ar exista o comoară de aur ascunsă în interiorul lor.

Osmanagic susține că sferele sunt ceea ce au mai rămas dintr-o veche civilizaţie, care a existat în urmă cu peste 1500 de ani. Totuşi, Mandy Edwards de la Universitatea din Manchester, consideră că sferele sunt un fenomen natural, ce este cauzat de „precipitarea cimentului mineral natural în spațiile dintre sedimente”. O analiză ulterioară va fi necesară pentru a stabili cu exactitate ce sunt cu adevărat aceste sfere.

Sursa: The Telegraph

P.S. Mie această ştire îmi aduce aminte de sferele din Costa Rica (vedeţi articolul pe care l-am scris în 2009: Misterioasele sfere de piatră din Costa Rica). Acolo sunt poate mii de sfere de piatră, cu dimensiuni de la câţiva decimetri până la câţiva metri, având o formă geometrică perfectă. Să fi fost toate creaţia naturii? Puţin probabil…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO