Arline, femeia vârcolac care vâna oamenii

541

Ne aflăm în primăvara anului 1588 în Franţa, într-o zi încântătoare de primăvară, într-un mic castel aflat pe o colină în apropierea unui orăşel pe nume Apchon. Proprietarul castelului, Nicolas de Barioux, refuză oferta făcută de un prieten, pe nume Roger, de a participa la o vânătoare. Acesta din urmă se duse la vânătoare singur, dar avusese parte de o aventură.

Deodată văzu cum un lup enorm se repede către el. Pentru că animalul sări asupra lui, Roger fu nevoit să scoată un cuţit de vânătoare şi se luptă, într-o încleştare corp la corp, cu această fiară. Până la urmă, el reuşi să taie laba dreaptă a lupului, iar animalul, schilodit, abondonă lupta şi fugi în pădure. Mai spre seară el trecu pe la prietenul său, la castel, pentru a-i arăta laba de lup, dar, stupoare!, căci în locul labei de lup, el văzu în tolba de vânătoare o mână de femeie! Nicoals de Barioux simţi cum îi îngheţă inima, căci recunoscu pe acea mână de femeie, inelul soţiei sale, Arline! (care în perioada vânatului a fost plecată de acasă).

Când sosi acasă soţia, aceasta recunoscu şi îi spuse adevărul, că a fost vrăjită  şi odată pe săptămână se transformă în lup. Soţul o denunţa şi a încredinta-o justiţiei. După un proces pasional, la 12.07.1588, Arline de Barioux, a fost arsă pe rug.