Primele 6 „sonde spaţiale” de doar 3,5 centimetri au fost lansate cu succes! Acesta e primul pas spre a ajunge la cea mai apropiată stea, Proxima Centauri


Breakthrough Starshot, planul ambițios pentru ca sondele spaţiale umane să ajungă în apropierea stelei Proxima Centauri în câteva decenii, tocmai a făcut primul pas de succes spre o călătorie spaţială de câțiva ani-lumină. Breakthrough a trimis primele sale „nave spaţiale”, cele mai mică lansate vreodată pe orbită.

Navele spațiale sunt numite „Sprites”, iar programul le denumește ca fiind „cele mai mici sonde spaţiale complet funcționale, construite pe o singură placă de circuite integrate”. Pe 23 iunie 2017, Breakthrough a trimis șase Sprites pe orbita joasă a Pământului, în spatele sateliților „Max Valier” și „Venta”, aparţinând companiei OHB System AG.

Sprites sunt microcipuri de doar 3,5 x 3,5 centimetri şi care cântăresc numai 4 grame. Cu toate acestea, ele conțin o mulţime de lucruri: panou solar, computer, senzori, magnetometru, radio. O adevărată minune a tehnicii!

Proxima Centuri se află la aproximativ 4 ani-lumină depărtare faţă de Pământ, adică circa 40 de trilioane de km distanță. Breakthrough dorește să „energizeze” sondele Sprites cu o rețea globală de lasere, pentru a obţine viteze apropiate de cele ale vitezii luminii. Această viteză ar aduce mini-sondele spaţiale către Proxima Centauri în doar câteva zeci de ani. Ajunse acolo, sondele ar putea transmite pe Pământ primele imagini apropiate cu un alt sistem solar!

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): popularmechanics.com

Despre această temă am mai scris şi în februarie 2017 – Putem călători până la cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, în doar 20 de ani, cu ajutorul laserului! Dar cum reuşim să frânăm sonda spaţială minusculă? – însă marea problemă era cum am putea reuşi să frânăm mini sonda spaţială, când ar ajunge în apropierea lui Proxima Centauri.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock