Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Lucruri extraordinare şi mai puţin ştiute despre Shakespeare

144

blankShakespeare este unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii mondiale. Acestor autor de piese de teatru este cel mai cunoscut din întreaga lume şi e posibil ca acest lucru să nu se schimbe prea curând.

În acest articol vă prezint câteva lucruri extraordinare şi mai puţin ştiute despre acest mare Shakespeare.

1) Atunci când avea 18 ani, Shakeaspeare s-a însurat cu fiica unui fermier, pe nume Anne Hathaway, care era mai în vârstă cu 8 ani ca el. Căsătoria lor a fost anunţată şi realizată repede, întrucât Anne era deja însărcinată în 3 luni. Împreună ei au avut 3 copii:  Susanna, Hamnet (care a murit la 11 ani) şi Judith.

2) Între 1585 şi 1592 nu se ştie ce-a făcut Shakespeare – istoricii au numit această perioadă drept “anii pierduţi ai vieţii sale”, pentru că nimeni nu ştie unde a fost.

3) Regina Angliei, Elisabeta I, era o mare fană a pieselor lui Shakespeare.

4) Cea mai scurtă piesă al dramaturgului englez se numea “Comedia erorilor”, având doar 1770 de linii, iar cea mai lungă a fost “Hamlet” cu 4.042 de rânduri.

5) Una din primele înfăţişări ale lui William Shakespeare îl prezintă purtând doar un cercel de aur în ureche.

6) Atunci când dramaturgul englez a murit, în anul 1616, pe mormântul său au fost gravate cuvintele: “Să fie blestemat cel care-mi mută oasele”, pentru a-i speria pe jefuitorii de morminte.

 

Orgoni Crystal