Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Secretul globului Hunt-Lenox, cel în care se găseşte inscripţia „dragonii locuiesc aici”. Unde se află acest teritoriu în lume?


Globul Hunt-Lenox este unul dintre primele globuri ale lumii create vreodată. El se află astăzi expus în custodia Bibliotecii Publice din New York. Este primul glob care prezintă noul continent descoperit al Americii de către Cristofor Columb începând cu anul 1492.

Originea globului este învăluită oarecum în mister; se presupune că acest glob ar fi fost creat undeva între anii 1505-1510 în Franţa sau Italia. America de Sud și părți din America Centrală sunt gravate pe glob. De asemenea, sunt prezentate şi insulele din Caraibe, dar nu şi restul continentului nord-american.

Pe glob mai sunt gravate unele detalii mai mici, ca de exemplu o navă sau un monstru de mare înfricoşător. Dar, poate că cel mai interesant detaliu îl constituie expresia în limba latină „HC SVNT DRACONES”, care tradusă în limba română ar însemna „aici sunt dragonii” sau „dragonii locuiesc aici”. Unde apare această gravură pe glob? În zona Asiei de Sud-Est, cam pe unde există astăzi Indonezia.

Ştiu, mulţi o să spuneţi că pe vremuri se credea în legende fanteziste, însă eu cred că ei au existat (dacă nu acum 500 de ani, cu siguranţă acum 1.000 – 2.000 de ani). Am scris un articol în februarie 2019, intitulat Dragonii (dinozaurii) au existat până acum 2 milenii, cum ne spun marii istorici, şi nu au dispărut acum 65 de milioane de ani, în care arătam relatări (istorisiri) ai unor cronicari din vechime, care vorbesc despre prezenţa dragonilor în lume. De exemplu, istoricul Flavius a scris în “Viața lui Apollonius de Tyanna” următoarele: “Întreaga Indie este plină de dragoni de dimensiuni enorme; nu numai că mlaștinile sunt pline de ei, ci și munții”.