Cel mai bătrân om din Europa a fost un român din Oltenia, care a trăit acum 1,9 milioane de ani?


Într-un număr din cotidianul “România liberă” din iunie 1983, a fost publicat articolul „Cel mai vechi om din Europa”, în care se menționează faptul că paleontologii spanioli au identificat, într-un sat din provincia Grenada, rămășițele unui hominid, denumit „omul de Orce” (după numele localității unde a fost descoperit), care a fost situat ca vârstă între Homo habilis și Homo erectus. estimându-se că a trăit într-o perioadă cuprinsă între 900.000 și 1.600.000 ani în urmă.

Însă, chiar acesta să fie cel mai vechi om din Europa? În Bugiulești, sat în comuna Tetoiu, judeţul Vâlcea, în punctul Valea lui Grăunceanu, a fost descoperit un variat material osteologic din perioada numită villafranchian (etaj geocronologic al perioadei cuaternare, cu vechime de 1,7-1,9 milioane ani).

Datorită marelui savant român Dardu Nicolaescu-Plopșor, a fost descoperit și un os de hominid, cu aceeași vechime, stabilită cu carbon C-14, care a căpătat denumirea de Austroloantropus Olteniensis. După părerea unor specialiști, modul de spargere a oaselor în punctul Grăunceanu, ar indica o activitate intenționată a unor hominide care, în lipsa pietrei, au folosit osul ca unelte. În concluzie, cel mai bătrân european a fost un oltean?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO