Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fotografii color care îţi taie respiraţia, de acum 100 de ani, prin utilizarea tehnicii Autochrome Lumiere

347

blankCând vă gândiți la fotografii vechi sau la fotografii istorice, vă gândiți logic la fotografii alb-negru, dar, după cum puteți vedea din fotografiile uimitoare de epocă de la începutul secolului XX, din acest articol, imaginile color sunt mai demult decât credeți.

Înainte de 1907, dacă voiaţi o fotografie color, atunci trebuia să o colorați folosind diferiţi pigmenți, dar doi frați francezi, Auguste și Louis Lumière, au revoluționat totul printr-un proces numit Autochrome Lumiere. Utilizând amidonul extras din cartofi și o emulsie sensibilă la lumină, ei au reușit să producă culori în fotografia de epocă, fără a necesita o colorizare suplimentară. În ciuda faptului că era dificil de fabricat și, de asemenea, oarecum scump, tehnica a fost foarte populară printre fotografii amatori, unul dintre primele albume color din lume fiind publicat folosindu-se tehnica Autochrome Lumiere.

Frații Lumiere au revoluționat lumea fotografiei color până când Kodak a dus lucrurile la un nivel cu totul nou, odată cu invenția filmului Kodachrome în 1935, o alternativă mai ușoară și mai convenabilă, care a făcut rapid Autochrome Lumiere un procedeu învechit (deși popularitatea sa continuat în Franța până în anii 1950). Kodachrome a fost, în cele din urmă, depășită de popularitatea fotografiei digitale (Kodak a încetat să producă Kodachrome în 2009), dar progresele moderne în tehnologia fotografică nu ar fi fost posibile fără munca de pionierat al fraţilor Lumiere.

Vedeţi mai jos o colecție de fotografii istorice uimitoare, în culori, folosind tehnica inovatoare a fraţilor Lumiere. Unele fotografii îţi taie respiraţia…

blank
Christina in rosu (1913)
blank
2 fete la balcon (1908)
blank
Mark Twain (1908)
blank
2 copii pe malul lacului Lucerna / Elvetia (1927)
blank
O femeie si fiica ei in padure (1910)
blank
2 surori (1908)
blank
Lanchester Tourer 38 CP (1913)
blank
Scufita rosie (1907)
blank
Paris (1914)
blank
Domnisoara in gradina (1908)
blank
Soldat francez (1917)
Orgoni Crystal