Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fotografii color care îţi taie respiraţia, de acum 100 de ani, prin utilizarea tehnicii Autochrome Lumiere

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCând vă gândiți la fotografii vechi sau la fotografii istorice, vă gândiți logic la fotografii alb-negru, dar, după cum puteți vedea din fotografiile uimitoare de epocă de la începutul secolului XX, din acest articol, imaginile color sunt mai demult decât credeți.

Înainte de 1907, dacă voiaţi o fotografie color, atunci trebuia să o colorați folosind diferiţi pigmenți, dar doi frați francezi, Auguste și Louis Lumière, au revoluționat totul printr-un proces numit Autochrome Lumiere. Utilizând amidonul extras din cartofi și o emulsie sensibilă la lumină, ei au reușit să producă culori în fotografia de epocă, fără a necesita o colorizare suplimentară. În ciuda faptului că era dificil de fabricat și, de asemenea, oarecum scump, tehnica a fost foarte populară printre fotografii amatori, unul dintre primele albume color din lume fiind publicat folosindu-se tehnica Autochrome Lumiere.

Frații Lumiere au revoluționat lumea fotografiei color până când Kodak a dus lucrurile la un nivel cu totul nou, odată cu invenția filmului Kodachrome în 1935, o alternativă mai ușoară și mai convenabilă, care a făcut rapid Autochrome Lumiere un procedeu învechit (deși popularitatea sa continuat în Franța până în anii 1950). Kodachrome a fost, în cele din urmă, depășită de popularitatea fotografiei digitale (Kodak a încetat să producă Kodachrome în 2009), dar progresele moderne în tehnologia fotografică nu ar fi fost posibile fără munca de pionierat al fraţilor Lumiere.

Vedeţi mai jos o colecție de fotografii istorice uimitoare, în culori, folosind tehnica inovatoare a fraţilor Lumiere. Unele fotografii îţi taie respiraţia…

blank
Christina in rosu (1913)
blank
2 fete la balcon (1908)
blank
Mark Twain (1908)
blank
2 copii pe malul lacului Lucerna / Elvetia (1927)
blank
O femeie si fiica ei in padure (1910)
blank
2 surori (1908)
blank
Lanchester Tourer 38 CP (1913)
blank
Scufita rosie (1907)
blank
Paris (1914)
blank
Domnisoara in gradina (1908)
blank
Soldat francez (1917)

  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal