Fotografia reală a spiritului unei persoane decedate


femeie batrana moartaCel mai extraordinar şi de neegalat dintre fotografii de spirite ale morţilor din lume este, incontestabil, doctorul Keeler din Washington. El a reuşit să trimită la sute de persoane, din lumea întreagă, fotografii ale spiritelor defuncţilor lor, şi asta indiferent de distanţa la care se aflau adresanţii şi dincolo de faptul că nu auzise niciodată vorbindu-se despre ei. Era destul să-i trimiţi doctorului Keeler o fotografie de-a ta cu urări de succes, ca să primeşti, după un interval de timp normal, fotografia spiritelor -rude sau prieteni.

În 1908, comandantul Darget, în corespondenţă cu Blackwell, din Londra, care se ocupa cu fotografierea invizibilului, a aflat de la acesta că doctorul Keeler, din Washington, obţinea frecvent fotografii ale persoanelor decedate. Comandantul s-a hotărât să facă o experienţă. El i-a trimis mediumului fotograf propriul său portret şi o şuviţă de păr a soacrei sale, moartă cu un timp înainte, precum şi doi dolari pentru cheltuielile de corespondenţă. El nu i-a dat mediumului niciun fel de date privind vârsta, sexul sau gradul de rudenie cu aceea pe care dorea s-o vadă în fotografie. După o lună, comandantul Darget a primit de la doctotul Keeler o fotografie în care a recunoscut-o perfect pe soacra lui. Nici doamna Darget n-a avut nici cea mai mică îndoială. Asemănarea frapantă a fost în plus susţinută în procesele-verbale semnate de vecini, de croitoreasa marnei doamnei Darget şi de doctorul Papus care o îngrijise; pe această fotografie postumă se putea observa un amănunt important, şi-anume că părul se oprea puţin deasupra urechii stângi; or, la câteva ore după moartea mamei sale, doamna Darget i-a tăiat o şuviţă de păr de deasupra urechii stângi, pe care a dorit s-o păstreze ca amintire. Acest amănunt pare unul foarte  important.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO