Site de secrete, stiinta si metafizica

Fotografia reală a spiritului unei persoane decedate

11 37

femeie batrana moartaCel mai extraordinar şi de neegalat dintre fotografii de spirite ale morţilor din lume este, incontestabil, doctorul Keeler din Washington. El a reuşit să trimită la sute de persoane, din lumea întreagă, fotografii ale spiritelor defuncţilor lor, şi asta indiferent de distanţa la care se aflau adresanţii şi dincolo de faptul că nu auzise niciodată vorbindu-se despre ei. Era destul să-i trimiţi doctorului Keeler o fotografie de-a ta cu urări de succes, ca să primeşti, după un interval de timp normal, fotografia spiritelor -rude sau prieteni.

În 1908, comandantul Darget, în corespondenţă cu Blackwell, din Londra, care se ocupa cu fotografierea invizibilului, a aflat de la acesta că doctorul Keeler, din Washington, obţinea frecvent fotografii ale persoanelor decedate. Comandantul s-a hotărât să facă o experienţă. El i-a trimis mediumului fotograf propriul său portret şi o şuviţă de păr a soacrei sale, moartă cu un timp înainte, precum şi doi dolari pentru cheltuielile de corespondenţă. El nu i-a dat mediumului niciun fel de date privind vârsta, sexul sau gradul de rudenie cu aceea pe care dorea s-o vadă în fotografie. După o lună, comandantul Darget a primit de la doctotul Keeler o fotografie în care a recunoscut-o perfect pe soacra lui. Nici doamna Darget n-a avut nici cea mai mică îndoială. Asemănarea frapantă a fost în plus susţinută în procesele-verbale semnate de vecini, de croitoreasa marnei doamnei Darget şi de doctorul Papus care o îngrijise; pe această fotografie postumă se putea observa un amănunt important, şi-anume că părul se oprea puţin deasupra urechii stângi; or, la câteva ore după moartea mamei sale, doamna Darget i-a tăiat o şuviţă de păr de deasupra urechii stângi, pe care a dorit s-o păstreze ca amintire. Acest amănunt pare unul foarte  important.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie