Pot aduce ghinion pietrele luate din anumite locuri? Se pare că da! Iată ce li s-a întâmplat unora…

  •  
  •  
  •  
  •  

O piatră care a fost ridicată în urmă cu trei ani dintr-un parc natural din Colorado (SUA) a fost considerată de proprietarul ei ca fiind una “blestemată”. Conform unei postări recente pe rețelele de socializare, oficialii Parcurilor Naturale din Colorado au primit recent o piatră, însoțită de o scrisoare foarte ciudată.

Piatra a fost ridicată din parc de un excursionist, în cu ceva timp în urmă. În scrisoare, expeditorul afirmă că piatra cu aspect inofensiv era de fapt „blestemată”. „Cineva mi-a adus acasă piatra aceasta acum trei ani. De atunci, numai lucruri rele mi s-au întâmplat. Sigur că voi veţi şti cărui parc aparţine această piatră”.

Identitatea persoanei care a trimis piatra, dar și natura exactă a „lucrurilor rele” care i s-au întâmplat rămân deocamdată un mister total.

Dar, nu e prima dată când există poveşti / legende care spun că pietrele luate dintr-un anumit loc pot aduce ghinioane proprietarilor. Astfel, cei care vizitează zona vulcanului Mauna Loa din Hawaii sunt atenţionaţi de localnici că, dacă iau roci vulcanice, riscă s-o înfurie pe zeiţa vulcanului, Pele. În vara anului 1977, Ralph Loffert, vicepreşedintele unei companii aeriene din Buffalo, statul New York, a venit împreună cu soţia şi cei patru copii ai lor să vadă vulcanul. Ignorând avertismentele, ei au decis să ia ca suvenir câteva bucăţi de rocă. După ce s-au întors acasă, în câteva luni, unul dintre copiii familiei, Todd, a făcut apendicită, a fost operat la genunchi şi şi-a rupt o încheietură. Un alt fiu, Mark, şi-a scrântit o gleznă şi şi-a fracturat braţul. Cel de-al treilea fiu, Dan, a contractat o infecţie la ochi şi a fost nevoit să poarte ochelari. Fiica, Rebecca, a căzut şi şi-a pierdut doi dinţi din faţă. Citiţi mai multe în acest articol: Blestemul vulcanului Mauna Loa: cum zeiţa vulcanului îi răneşte şi îi omoară pe cei care îi ia rocile.

Aşa că poate e mai bine să lăsăm pietrele acolo unde este locul: în natură.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu