O lumină roşie imensă şi enigmatică a apărut noaptea din adâncurile Oceanului Pacific


Pe drumul lor spre Alaska, piloții unui Boeing 747-8 care zbura deasupra Oceanului Pacific s-au confruntat cu un fenomen straniu căreia îi lipsește o explicație logică.

Pilotul olandez J.P. van Hejst și ajutorul său se îndreptau din Hong Kong către Nome (Alaska), în ceea ce trebuia să fie un zbor de rutină peste Oceanul Pacific. Pe măsură ce se apropiau de peninsula Kamceatka din Rusia, un flash brusc de lumină a străpuns cerul și a continuat în ocean, derutându-i pe amândoi. Calea lor de zbor se intersecta acum cu locul în care lumina bizară ajungea în apă.

Primul lucru pe care căpitanul van Hejst și co-pilotul l-au făcut a fost acela de a se uita la raportul privind starea vremii, pentru a vedea dacă existau furtuni vizibile pe traseul lor, dar se pare că vremea era senină. Pe măsură ce se apropiau de zona cu fasciculul de lumină, piloții au început vadă lumini roșii ciudate în depărtare. La prima vedere, s-a considerat că era vorba de pescari de calmari, dar nu era cazul.

Apoi, odată ce se apropiau de lumina roşie, pilotul şi co-pilotul şi-au dat seama că lumina era multicoloră, roşul fiind însă predominant. Priveliştea era fermecătoare și înfricoșătoare în același timp, dar piloții nu știau ce să facă: „Cu cât ne apropiam mai mult, cu atât strălucirea devenea mai intensă, iluminând norii şi cerul, totul devenind un portocaliu înfricoşător”.

Van Hejst și colegul său au simțit disconfort imens când zburau peste acea zonă, deoarece nu aveau nicio explicație rațională. Totuşi s-au gândit la un vulcan subacvatic: „Singura cauză la care ne puteam gândi pentru strălucirea roșie bizară era erupţia unui vulcan imens, chiar sub suprafața oceanului”. Totuşi, nu au fost observate urme de cenuşă şi nici nu au existat raportări privind explozia vreunui vulcan activ.

O ipoteză mai SF ar fi aceea că lumina roşie subacvatică ar fi putut proveni dintr-o imensă navă extraterestră mamă care s-a scufundat în ocean…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock