Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Baphomet, capul căruia se închinau templierii, era al diavolului sau al lui Dumnezeu?

197

templieri BaphometPrecum se ştie, Cavalerii templieri constituiau un ordin religios care, după 200 de ani de la fondarea sa, acumulaseră bogăţii atât de imense, încât regele francez Filip cel Frumos le-a sechestrat bunurile, acuzându-i de erezie în 1307 (citiţi mai multe în acest articol https://www.lovendal.ro/wp52/misterele-cavalerilor-templieri/).

Una din practicile păgâne de care au fost templierii acuzaţi a fost aceea că ei se închinau unui cap, ce a fost interpretat ca fiind a unui diavol. Acel idol cu barbă la care ei se închinau a fost denumit ca Baphomet, un cuvânt care n-avea nicio semnificaţie specială la vremea aceea.

Cercetătorul Manuscriselor de la Marea Moartă, Hugh Schonfield, a folosit un cod ebraic (denumit cifrul Atbash – care înlocuia fiecare primă literă din alfabet cu ultima, cea de a doua, cu penultima etc. -) pentru cuvântul “Baphomet”. Cuvântul rezultat este unul interesat, şi anume “Sophia”, care se ştie că în greceşte înseamnă înţelepciune. Ţinând cont de faptul că acel cap pe care cavalerii templieri îl adorau avea o formă feminină, se poate spune că ei venerau înţelepciunea?

O altă teorie spune că Baphomet era de fapt o denaturare al termenului de “Abufihamat”, care înseamnă “Tatăl înţelegerii” sau “Tatăl înţelepciunii” în sufism. Precum se ştie, sufismul este versiunea mistică a islamismului, şi este posibil ca Ordinul Cavalerilor templieri să fi intrat în contact cu sufismul, atunci când se aflau în zona Ierusalimului, absorbând o parte din practicile sufiste în ritualurile templiste. În limba arabă “tatăl” înseamnă “sursă”, aşa că, până la urmă am putea spune că aceşti Cavaleri templieri nu se închinau altcuiva decât…capului lui Dumnezeu, nu Satanei.

Orgoni Crystal