O cadă imensă din granit a fost construită pentru ţarul Alexandru I al Rusiei: de ce era atât de mare?


Palatul Babolovski din Rusia a fost construit în 1780 în timpul domniei împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei (1729-1796), cunoscută și ca Ecaterina cel Mare, care a fost totodată şi bunica țarului Alexandru al Rusiei (1777-1825).

Situat în spatele parcului Ecaterina din orașul Pușkin (o localitate situată la sud de Sankt Petersburg), Palatul Babolovski a fost odată inițial construit din lemn și a fost o reședința de vară imperială, având șapte încăperi și o baie. A fost un loc unde Ecaterina se întâlnea cu amanţii ei. Ţarului Alexandru I al Rusiei i-a plăcut atât de mult locul acesta, încât a ordonat o renovare a palatului. Reședința de vară a fost reconstruită din piatră, în stil gotic, între anii 1782 și 1785.

Palatul renovat avea parapeturi zimțate, lansete și un turn octogonal; țarul Alexandru I a folosit palatul pentru întâlnirile sale secrete cu Sophia Velho, fiica unui bancher din curtea imperială. Palatul a fost ulterior reproiectat de Vasili Stasov (1769-1848), arhitect rus.

În 1818, o bucată de granit cântărind mai mult de 160 de tone a fost livrată la Babolovo dintr-una din insulele finlandeze. Singurul lucru pe care meseriașii trebuia să-l facă era să taie toată roca. Lucrarea a durat 10 ani pentru a termina acest proiect neobișnuit, rezultând o cadă de granit, de 196 cm înălţime, 152 cm adâncime și 533 cm diametru, având o masă totală de 48 de tone. Pentru a umple toate cada cu apă, ar fi fost nevoie de 8.000 de găleți de apă, care reprezintă aproximativ 12 tone metrice.

La începutul secolului al XX-lea, Palatul Babolovski constituia o priveliște magnifică. După Revoluția rusă din 1917, palatul a căzut în degradare și astăzi se află în ruine.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock