Satelitul de securitate cuantică a Chinei a fost spart – nicio transmisie de date nu este sigură în lumea aceasta!


Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

China a creat un satelit pentru distribuirea sigură a cheilor pentru datele criptate. Ea spera astfel că acest lucru va permite transmiterea în totală siguranță a cheilor pentru date codificate.

Distribuția cheilor cuantice (Quantum Key Distribution – QKD) este o metodă sigură de comunicare care implementează un protocol criptografic ce implică componente ale mecanicii cuantice. Ea permite celor două părți să producă o cheie secretă aleatorie, cunoscută numai lor, care poate fi apoi utilizată pentru criptarea și decriptarea mesajelor. Adesea este numită incorect „criptografie cuantică”.

Un expert de securitate cuantică de la Cambridge Quantum Coomputing a declarat că implementările QKD din Rusia și China au fost încălcate prin „hacking cuantic” („spargere cuantică”). Deși, teoretic, securitatea QKD poate fi imbatabilă, implementările reale nu sunt perfecte și pot fi sparte.

Atacurile de hacking vizează vulnerabilități în operarea unui protocol QKD sau deficiențe în componentele dispozitivelor fizice utilizate în construcția sistemului QKD. Dacă echipamentul utilizat în distribuția de chei cuantice poate fi afectat, acesta ar putea fi făcut pentru a genera chei care nu sunt sigure, folosind un atac asupra generatorului de numere aleatoare. O altă clasă comună de atacuri este atacul „Trojan horse”, care nu necesită acces fizic la obiective.

Alte atacuri cunoscute sunt atacurile care falsifică o stare (faked-state attacks), atacurile de remodelare fizică (phase remapping attacks) și atacurile de schimbare a timpului (time-shift attacks). Acestea din urmă au fost chiar demonstrate pe un criptosistem cuantic comercial. Aceasta a fost prima demonstrație a unei spargeri cuantice împotriva unui sistem de distribuție a cheilor cuantice.

Aşadar, niciun sistem de telecomunicaţii nu este invulnerabil, inclusiv avansatele sisteme cuantice…

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): nextbigfuture.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO