Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Misterul omului-maimuţă expus în America. Există în lume asemenea fiinţe enigmatice?


În 1968, doi zoologi au intrat în camionul-rulotă al unui circar din bâlciul instalat la Rollingstone (Minnesota / SUA). Aflaseră că la circarul respectiv, Frank Hansen, era expusă o „fiinţă umană” păroasă, congelată într-un bloc de gheaţă.

Fiinţa era cu adevărat bizară. Măsura 1,8 metri lungime, corpul îi era acoperit de păr negru, trunchiul avea forma unui butoiaş, braţele erau anormal de lungi, iar palmele de o mărime extraordinară: 27 cm lungime şi 19 lăţime. Unul din braţele omului păros era adus deasupra capului; faţa îi era rănită, probabil de o împuşcătură. Firele de păr aveau direcţia normală.

Rulota lui Hansen, pentru a atrage vizitatorii, avea următoarea inscripţie: „Conservat în gheaţă de secole, poate un om medieval, evadat din era glaciară”.

În mod normal, această specie necunoscută ar fi trebuit să fie supusă unei examinări ştiinţifice riguroase. Însă, din păcate, nu a fost posibil, pentru că proprietarul nu şi-a dat acordul. El refuza orice examinare a fiinţei din blocul de gheaţă. Oamenii de ştiinţă erau împărţiţi; unii susţineau ipoteza unui trucaj, iar alţii îsi manifestau interesul pentru fabuloasa descoperire.

Omului păros misterios i-a fost dată denumirea de „omul pongoid” (Homo pongoides), adică omul cu aspect de pongo. Deşi Hansen susţinea că el îl ucisese pe omul pongoid pe teritoriul SUA, se bănuie că altul ar fi adevărul. Mai precis, în „World Journal Tribune” din 1 noiembrie 1966, exista informaţia conform căreia soldaţii americani din Vietnam au raportat ca au ucis o enorma maimuţă antropoidă. Or, în principiu nu exista o astfel de maimuţă în Vietnam. Dar cum Hansen fusese militar în Vietnam, de aici a pornit suspiciunea.

Probabil că Hansen, în faţa cadavrului omului păros, şi-a spus că ar putea câştiga ceva bani expunându-l în bâlciuri. Cadavrul a fost pus într-unul din coşciugele destinate soldaţilor ucişi în Vietnam. Şi astfel, omul pongoid a devenit o atracţie de bâlci în Statele Unite…


Lasă un comentariu