Vă mai amintiţi de minunatul film SF „Back to the Future” / „Înapoi în viitor”? Iată câteva lucruri „secrete” despre el…


Poate cea mai iubită serie de filme SF din anii ’80 este „Back to the Future” / „Înapoi în viitor”. Trilogia, regizată de Robert Zemeckis, cuprinde 3 părţi, care au fost prezentate marelui public în 1985, 1989 şi 1990. Subiectul este simplu: un puşti, împreună cu un om de ştiinţă, creează o maşină a timpului „DeLorean”, care, pentru a iniţia călătoria în timp, are nevoie de 1,21 GWh electricitate.

Iată însă câteva lucruri inedite, mai puţin cunoscute despre „Back to the Future”:

* Scenariul filmului a fost respins de peste 40 de ori. Iată ce declara în 2010 unul din scenarişti, Bob Gale: „Scenariul a fost respins de peste 40 de ori de mai multe studiouri de filme. Ni se spunea că este vorba de o călătorie în timp, iar genul acesta de filme nu fac bani”. Rezultatul? Până la sfârşitul anului 1985, doar în SUA filmul a avut încasări de 210 milioane de dolari, întrecând cu mult cele mai optimiste previziuni.

* Directorii studioului Disney au crezut că filmul este prea vulgar. În mod ironic, în timp ce alte studiouri importante au văzut filmul ca fiind o „dulcegărie”, ce are legătura cu familia, potrivindu-se astfel perfect pentru studiourile Walt Disney, directorii de acolo au considerat altfel. Unul din directorii Disney le-a spus scenariştilor de la „Back to the Future”: „Sunteți nebuni? Nu putem face un astfel de film. E prea murdar pentru noi!”

* Filmul ar fi putut să se numească „Space Man From Pluto”, adică „Cosmonautul din Pluto”. Îngrijorat că oamenii ar evita un film care are cuvântul „viitor” în titlu, unul dintre directorii pe care scenariştii Gale și Zemeckis s-au întâlnit le-a sugerat să redenumească filmul ca „Space Man From Pluto”.

* Maşina timpului din film trebuia să fie un frigider. În primele schițe ale lui „Înapoi în viitor”, mașina timpului a fost făcută dintr-un frigider vechi. În a doua versiune, avea să fie o „cameră de timp”.

* Preşedintele american Ronald Reagan şi „Înapoi în viitor”. S-a zvonit de mult timp că, după ce a plecat din postul de preşedinte al SUA (în 1988), lui Ronald Reagan i s-a oferit să joace rolul de primar al localităţii Hill Valley în „Back to the Future III” (1990), dar a refuzat.


Lasă un comentariu