Patronilor: vreţi eficienţă? Angajaţi femei măritate, grăsuţe şi bătrâne!

996 vizualizari

femeie calcandUn site care se adresează preponderent femeilor a intrat în posesia unui ghid de angajare a femeilor datat iulie 1943, respectiv din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, publicat la acea vreme de Transportation Magazine. Documentul, intrat în posesia feministing.com prin intermediul unui cititor, se adresează şefilor bărbaţi şi tinde să trateze femeile cel puţin ciudat, dacă nu discriminatoriu, prezentându-le că pe o rasă bizară. Iată câteva din aceste sfaturi:

1. Alege femei tinere măritate. De obicei dau dovadă de mai multă responsabilitate decât cele nemăritate, sunt mai puţin predispuse la flirt şi e clar că au nevoie de un loc de muncă (altfel n-ar mai fi acolo), fiind dispuse să muncească din greu.

2. Femeile vârstnice. Dacă trebuie să ai de-a face cu angajate femei vârstnice, alege-le pe cele care au lucrat în afara gospodăriei la un moment dat în viaţă. Femeile în vârstă care nu au intrat în contact cu oamenii întâmpină greutăţi în a se adapta şi sunt predispuse să fie certăreţe, arţăgoase şi agitate. Este bine să li se spună că este important să fie prietenoase şi politicoase.

3. Femei uşor grăsuţe. Experienţa generală arata că femeile care înclină spre cele grăsuţe sunt mai temperate şi mai eficiente decât cele prea slabe.

4. Angajează un medic (ginecolog). Angajează un medic care să examineze fiecare femeie. În acest fel, compania este protejată de eventualele procese şi, în plus, pot fi descoperite eventualele „slăbiciuni” care o pot face pe potenţială angajată nepotrivită fizic sau mental pentru job.

Sursa: www.ziare.com