Cele mai violente oraşe din lume, pe care ar trebui să le evitaţi


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Violența este un mod de viață încă din timpurile biblice, de când Cain a ridicat o piatră și și-a omorât fratele, pe Abel. Aşadar, din păcate, violenţa este o parte incontestabilă a condiției umane. Ea este peste tot în lume și se poate întâmpla oriunde, oricând, dar cele mai multe acte violente au avut loc în oraşe. Cele mai mari rate de omor, majoritatea infracțiunilor cu arme, cele mai mari probleme cu drogurile și cel mai mare număr de arestări s-au întâmplat în oraşe.

Există însă, conform statisticilor, mai multe oraşe în lume care au o rată a violenţei mult mai ridicată decât media mondială. De aceea, ar fi bine să le evitaţi. Iar în acest articol, veţi afla o listă cu cele mai violente oraşe din lume, care ar trebui să fie evitate.

Los Cabos (Mexic)

După al doilea război mondial, popularitatea oraşului Los Cabos ca loc de vacanță a apărut ca urmare a venirii aici a unor vedete precum Elizabeth Taylor și John Wayne. Dar, deşi autorităţile au investit milioane pentru sporirea securității, numărul crimelor a crescut aici cu aproape 300 la sută între 2016 și 2017. Este triplu față de media națională pe întreaga regiune Baja California Sur, iar cea mai mare parte a violenței este legată de creșterea criminalității organizate.

Caracas (Venezuela)

Lucrurile stau la fel de prost în Caracas. Potrivit Reuters, rata criminalității din Venezuela – una dintre cele mai ridicate din lume – a scăzut puțin la sfârșitul anului 2018, însă țara are încă cea mai mare rată de omor din lume: 81,4 de cazuri la 100.000 de persoane.

În Caracas există o problemă uriașă: înfometarea este atât de mare încât multe infracţiuni violente se concentrează pe alimente. Restaurantele, magazinele alimentare și orice persoană care transportă alimente reprezintă țintele principale; aşadar, o mulțime de oameni sunt nevoiţi să devină infractori, nu din dorința de avere, ci din nevoia de a pune ceva de mâncare pe masă. În medie, 73 de persoane mor zilnic în Caracas, victime ale violenței.

Acapulco (Mexic)

În 2017, „The Washington Post” a numit Acapulco drept „capitala crimei din Mexic” și nu a exagerat. În primul rând, există cartelurile de droguri, iar în al doilea rând sunt bandele de cartier. Împreună, ele sunt responsabile pentru trafic de droguri, jafuri, răpiri, furturi de mașini, trafic de persoane şi altele. Firmele locale sunt obligate să plătească jumătate din câștigurile lor ca taxă de protecție, iar focurile de armă sunt frecvente pe străzi.

Acapulco a fost odată un adevărat paradis turistic, dar acum s-a transformat într-un iad al jafurilor şi violenţelor.

Natal (Brazilia)

În 2018, Brazilia a avut parte de o mare creştere a criminalităţii. Iar oraşul brazilian Natal a intrat statistic pe locul 13 în topul celor mai violente orașe din lume. Restaurantele din Natal sunt ținte frecvente pentru tâlharii înarmați și, dacă cineva se găsește pe străzi seara şi noaptea, riscă să fie jefuit.

St. Louis (SUA)

În 2017, orașul St. Louis a avut cea mai mare rată de omor din SUA, cu 66,1 persoane ucise la 100.000 de locuitori. Primarul St. Louis, Lyda Krewson, a dat vina pe legile relaxate privind deţinerea armelor.

În 2017, cotidianul „The Guardian” a analizat datele referitoare la locațiile omucidelor din St. Louis și a descoperit strada unde s-au întâmplat cele mai multe violenţe: Natural Bridge Avenue, unde te simţi ca şi cum ai fi în Irak. În 2018 au fost raportate 23.857 de cazuri de crime, în medie aproximativ 65 de crime pe zi.