Cei mai bogaţi 10 oameni din întreaga istorie a omenirii


om-bogatÎn lume, s-au tot făcut o serie de topuri cu oameni bogați ai momentului. Dar un top cu cei mai mari bogați ai momentului nu s-a întocmit niciodată. Iată un top cu cei mari bogătași din întreaga istorie. Veți găsi în acest top nu doar bogătași actuali extrem de cunoscuți (ca Bill Gates), dar și personalități istorice (ca William Cuceritorul). Pentru a exista grade de comparaţie asemănătoare, averile acestor oameni au fost convertite în dolari şi actualizate cu rata inflaţiei la nivelul anilor 2010.

Articolul a fost publicat pe site-ul Stocksonwallstreet.net:

johndrockefeller1) John D. Rockefeller (1839-1937): 336 miliarde de dolari

Sursa bogăției: El a fondat Standard Oil în 1870, la vârsta de 31 de ani, și a cumpărat cele mai multe rafinării de petrol din SUA, ajungând astfel să controleze circa 90% din industria americană de petrol.

andrew-carnegie2) Andrew Carnegie (1833-1911): 309 miliarde de dolari

Sursa bogăției: Carnegie a investit în industria oțelului, într-o piață în care cererea de oțel era efectiv explozivă, sfârşind astfel să devină şeful imperiului american al oţelului. În 1901 își vinde proprietățile industriale omului de afaceri american J.P. Morgan pentru suma de 480 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă un record la acea vreme. În urma acestei tranzacții, este numit „omul cel mai bogat din lume” și devine o reprezentare perfectă a visului american.

william-cuceritorul3) William Cuceritorul (1028-1087): 209 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: A fost numit William Bastardul, până când a condus ultima invazie străină de succes din Anglia (în 1066). Deşi a devenit regele Angliei (între 1066 şi 1087), prada de război pe care a luat-o în timpul războiului l-a îmbogăţit enorm, şi acest lucru este relevat de imensa avere pe care a acordat-o fiilor săi, Odo şi Robert.

cornelius-vanderbilt4) Cornelius Vanderbilt (1794-1877): 185 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: În 1862, el a început să cumpere şine de cale ferată. Deşi avea deja 70 de ani, cea mai mare parte a bogăţiei sale provenea din această afacere a secolului al XIX-lea. Înainte de asta, el era cunoscut ca fiind un întreprinzător tenace în domeniul navelor cu aburi.

alan-rufus5) Alan Rufus (1040-1089): 149 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: El a fost un luptător normand care s-a alăturat lui William Cuceritorul în timpul invaziei Angliei din 1066. Alan Rufus “cel Roşu” deţinea 250.000 de acri de pământ din Yorkshire până în Londra. El, de asemenea, era proprietarul şi Castelului Richmond din North Yorkshire, care era considerat la vremea respectivă drept foarte confortabil.

bill-gates6) Bill Gates (1955-): 136 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: Bill Gates a fondat la vârsta de 20 de ani (în 1975), celebra companie Microsoft, împreună cu prietenul său, Paul Allen. Microsoft a fost compania care a dominat era computerelor, în special datorită sistemului de operare Windows, care a acaparat o mare parte din industria sistemelor de operare.

williamdewarenne7) William de Warenne (1055-1099): 134 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: Ca şi Alan Rufus, William de Warenne, original din Normandia, a fost un tovarăş de luptă al lui William Cuceritorul. El a participat la bătălia de la Hastings şi a fost recompensat cu întinse proprietăţi în Sussex, Northfolk şi Yorkshire. El a devenit primul conte de Surrey.

john-jacob-astor8 ) John Jacob Astor (1763-1848): 121 miliarde de dolari

Sursa bogăţiei: A fost un magnat germano-american primul membru proeminent al familiei Astor, primul multimilionar din Statele Unite, dar şi creatorul primului trust din America. Cea mai importantă afacere a sa a fost crearea unui imperiu al blănurilor de animale, iar spre finalul vieţii a făcut importante achiziţii în domeniul imobiliar în New York.

richardfitzalan19) Richard Fitzalan, conte de Arundel (1306-1376): 108 miliarde dolari

Sursa bogăţiei: Richard Fitzalan a fost un mare lider militar. El a luptat în războaiele de independenţă ale Scoţiei, precum şi în războiul de 100 de ani dintre Anglia şi Franţa. Era atât de bogat încât i-a dat regelui englez Edward al III-lea o mulţime de bani cu titlu de împrumut; chiar şi aşa, la moartea sa, a lăsat moştenitorilor săi o mulţime de bani cash.

stephen-girard10) Stephen Girard (1750-1831): 105 miliarde dolari

Sursa bogăţiei: Având succes în comerţul cu nave, Stephen Girard a fost un comerciant francez, naturalizat în America, care a intrat mai târziu în afacerile bancare, deţinând o bancă denumită „Girard’s Bank”. El personal a salvat Statele Unite de la un colaps financiar în timpul războiului din 1812 (dintre SUA şi Marea Britanie), devenind în acele timpuri cel mai bogat om din America.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock