Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Arheologie interzisă: misterioasa tăbliţă egipteană, veche de 4.500 de ani, care este similară cu panoul de control al unui avion


O tăbliţă găsită în Egiptul Antic, care are aproximativ 49 cm în diametru și 13 cm în înălțime, şi care cântărește până la 75 kg, pare a fi panoul de control al unui avion. Tăbliţă a fost turnată în alabastru, un material care există doar în această regiune și a fost frecvent folosit pentru decorarea diferitelor locuri, inclusiv sarcofage. Unii egiptologi cred că aceasta este o replică a unui obiect mult mai vechi, dar mult mai avansat, folosit de zeii și semi-zeii Egiptului, fiind poate o reproducere a tehnologiei extraterestre observate în trecut de antici.

Acest artefact incredibil este absolut diferit de orice a fost produs în această perioadă străveche (nimic asemănător nu s-a găsit până în prezent), deoarece prezintă deschideri circulare și, practic, reliefuri indescifrabile pe care specialiștii și savanții nu le pot interpreta nici măcar după ani de studiu. Aceste caracteristici pe care le putem observa, fac obiectul să semene cu un panou de control al unui avion modern.

Acest artefact a fost achiziționat de un muzeu în 1828 (Muzeul de Antichităţi din Leiden), dar nu se știe în ce templu, mormânt sau loc a fost descoperit. Autenticitatea acestuia a fost validată de specialiști, după numeroase investigații. Straniul instrument se pare că are 4.500 de ani vechime, și a fost conectat cu cea de-a cincea dinastie a faraonilor din Egipt.

Doar o mică parte din istoria posibilă a acestui artefact poate fi dedusă din hieroglifele găsite pe suprafața sa. Această tăbliță, conform unei interpretări, a fost folosită ca omagiu pentru cei decedați din cea mai înaltă ierarhie egipteană, pentru ca aceștia să intre cu succes în lumea de dincolo.

Indiferent de care este obiectul, asemănarea acestuia cu echipamentele moderne continuă să-i uimească chiar și pe cei mai sceptici experți, care nu au reușit să vină cu o explicație solidă pentru descoperire.


Lasă un comentariu