Potopul lui Noe a fost provocat de o cometă-gigant în anul 9.600 î.Hr.

430

marele potopPotopul biblic (sau potopul lui Noe), eveniment catastrofic ce apare în cel puţin 3 mari religii ale lumii, s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu “mânia divină”, ci să se fi produs ca urmare a lovirii Pământului de către o cometă-gigant, spun oamenii de ştiinţă.

La fel cum Jupiter a fost lovit în anul 1994 de către cometa-gigant Shoemaker-Levy, la fel şi Pământul, acum circa 12.000 de ani, a fost bombardat de un vizitator celestial asemănător. El a cauzat valuri uriaşe, a dus la dispariţia în masă a multor specii preistorice (ca de exemplu mamuţii) şi a transformat lumea într-un întuneric absolut timp de luni de zile.

Profesorul Alexander Tollmann, un geolog de renume mondial, a spus: “Consecinţele impactului acestei comete cu Pământul au dus la o serie de alte evenimente, ca de exemplu cutremure, deformare geologică şi valuri tsunami”. Descoperirile profesorului Tollmann au creat mari controverse, mulţi colegi de-ai săi catalogându-le drept “fanteziste”.

Tollmann, profesor la Institutul de Geologie al Universităţii din Viena, a comparat numeroase mituri ale lumii cu privire la existenţa unui potop, cu dovezile geologice privind impactul cometar. El a folosit două surse de informaţii, pentru a data potopul foarte precis, în jurul anului 9.600 î.Hr.

Prima dovadă o reprezintă distribuţia rocilor din sticlă formate natural la locul de impact al unui asteroid/comete cu Pământul, roci denumite tectite. Există o mare concentraţie al tectitelor în straturile sedimentare, în jurul anului 10.000 î.Hr. Variaţiile în concentraţii de tectite în diferite părţi ale lumii sugerează faptul că Pământul a fost lovit de câteva fragmente mari de cometă şi de numeroase fragmente mai mici.

O a doua dovadă constă în creşterea bruscă a carbonului 14 radioactiv C-14, găsit în copacii fosilizaţi, şi care datează cam tot din aceeaşi perioadă. Aceasta s-ar datora, conform opiniei lui Tollmann, distrugerii stratului de ozon din atmosferă de către cometă, eveniment care a expus atmosfera unor niveluri înalte de radiaţii şi a dus la creşterea producţiei de carbon C-14.

Tollmann şi-a mai demonstrat teoria şi cu miturile legate de potop din Orientul Mijlociu, China, India şi America. El a mai spus că, chiar dacă documentele scrise privind acest potop au fost scrise cu mult timp după calamitate, aceasta trebuie să fi fost înregistrată în memoria colectivă orală a popoarelor, din generaţie în generaţie. Tollmann a mai remarcat faptul că între aceste mituri diferite există similarităţi extraordinare, ceea ce înseamnă că ele trebuie să se fi referit la un dezastru comun.

Descoperirile lui Tollmann au fost sprijinite de un alt arheolog, Clube. El şi-a publicat rezultatele celor 20 de ani de cercetare, şi a ajuns la concluzia că multele din marele calamităţi din istorie au fost rezultatul coliziunilor cu diverse comete. “Ultima a avut loc acum 1.500 de ani, iar de atunci clima s-a schimbat, intrând în Evul Mediu întunecat”, a spus Clube (astfel se confirmă acest articol de pe “Secretele lui Lovendal”: https://www.lovendal.ro/wp52/anul-536-d-hr-anul-in-care-soarele-era-albastru-si-nu-mai-exista-umbra-pe-pamant/). “În următorii 1.000 de ani, Pământul va fi lovit din nou de o cometă”, a concluzionat Clube.

Coliziunea cu meteoriţi şi comete este larg acceptată de oamenii de ştiinţă. Ultima a avut loc în anul 1908, atunci când un obiect imens a explodat deasupra lui Tugunska (în Siberia), devastând o zonă de peste 80 de kilometri pătraţi. Acum 65 de milioane de ani, un impact mult mai masiv a Pământului cu o cometă se crede că a dus la dispariţia dinozaurilor.

Potopul este un eveniment central în scrierile evreieşti, musulmane şi creştine, căci se spune că a plouat neîntrerupt 40 de zile şi 40 de nopţi.