Vreţi să vi se ghicească viitorul? Dezbrăcaţi-vă de haine şi bijuterii…

1.056 vizualizari

ghicitoareDouă doamne din înalta societate au auzit vorbindu-se de o ghicitoare care prevedea viitorul. Ele s-au hotărât să o consulte. S-au dus la ea ca la un spectacol, foarte gătite. Bijuteriile ce le purtau au şocat-o pe ghicitoare.

„Doamnelor, le-a zis ea, dacă vreţi să vă ghicesc viitorul, trebuie să daţi dovadă de curaj. Aflaţi că toţi avem, în această lume, un spirit care ne însoţeşte oriunde, dar care nu se face simţit decât dacă primeşte poruncă de la un spirit superior lui. Depinde numai de mine de a vă stabili o întrevedere particulară cu spiritul ce vă tutelează pe dumneavoastră. Dar el nu va ceda la rugăminţile mele dacă nu consimţiţi să respectaţi unele condiţii”.

Doamnele au întrebat, cu sufletul la gură, care erau acele condiţii, „Iată-le, a răspuns bătrâna. Trebuie să vă scoateţi aceste haine luxoase, care ne arată cât de pervertită este speţa umană. Când convorbea cu spiritele, Adam era gol.”

Cele două doamne ezită. Mai întâi vor să se retragă, apoi prind curaj şi se lasă duse de curiozitate. Rochiile şi bijuteriile sunt puse într-o cameră şi fiecare din ele trece într-o odaie separată. Amândouă au rămas acolo într-o stare de nelinişte greu de explicat, aproape două ore. În fine, văzând că spiritul nu li se înfăţişează, încep să-şi dea seama că au fost păcălite. Cuprinse de groază, încep să strige. Servitorii lor, vecinii aleargă şi le scot din închisoare. Pretinsa ghicitoare, după ce le-a închis, a plecat cu toate lucrurile lor şi ale ei…