De ce NASA angajează preoţi? Pentru a pregăti omenirea în cazul unui contact cu extratereştrii?


Sună ca intriga unui film SF prost, dar NASA chiar recrutează preoţi pentru a pregăti umanitatea la contactul cu extratereștrii. Şi nu, ei nu sunt lansați în spațiul cosmic pentru a lupta cu vreun demon. De fapt, NASA angajează 24 de teologi ca parte a unui plan pentru a determina cum ar reacționa diferitele religii ale lumii la știrile despre viața extraterestră. Printre aceștia se numără și reverendul britanic Dr.Andrew Davison, teolog la Universitatea din Cambridge, care deține și un doctorat în biochimie la Universitatea din Oxford.

Motivul pentru care NASA angajează experți religioşi se datorează progreselor în eforturile umanității pentru a găsi viață în spaţiul cosmic. Se așteaptă ca o serie de noi misiuni să ne aprofundeze înțelegerea spațiului cosmic, inclusiv telescopul spaţial James Webb, care urmează să fie lansat în Ajunul Crăciunului (între timp, a fost reprogramat pemtru Crăciun, 25 decembrie 2021). În plus, rover-ul Rosiland Franklin al Agenției Spațiale Europene, va fi lansat în anul 2022. Rosiland Franklin va fora suprafața lui Marte în căutarea microbilor fosilizați, într-un efort de a detecta urme de viață. Între timp, oamenii de știință din Cardiff au indicat că amoniacul găsit în atmosfera lui Venus ar fi putut fi introdus acolo de organisme vii.

Reverendul Dr. Davison crede că perspectiva de a găsi o viață extraterestră devine din ce în ce mai probabilă. În cartea lui Davison, „Astrobiology and Christian Doctrine” („Astrobiologie şi doctrina creştină”), el pune întrebări referitoare la ideea dacă Dumnezeu ar fi putut crea viața în altă parte a Universului. Sau ar fi putut trimite un Salvator să moară pentru păcatele speciilor extraterestre?

Fostul şef al Institutului de Astrobiologie al NASA, Carl Pilcher, a dezvăluit că teologii au fost implicați: „Luați în considerare implicațiile aplicării instrumentelor științei de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI la întrebările care au fost luate în considerare în tradițiile religioase, de sute sau mii de ani”. Discutând la posibilitatea ca Pământul să fie singura planetă din spațiul cosmic în care ar exista viață, el a spus: „Este pur și simplu de neconceput, când există peste 100 de miliarde de stele în această galaxie și peste 100 de miliarde de galaxii în Univers”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailystar.co.uk


Lasă un comentariu